≫ 

U srednjim školama ostalo više od 16.000 slobodnih mesta: Objavljeno koja su, evo kako ih đaci mogu videti

Od sutra do 20. jula prijave za upis se mogu podneti elektronski preko portala Moja srednja škola

  • 0
Rezultati male mature, Moja srednja skola Printskrin: mojasrednjaskola.gov.rs

U srednjim školama u Srbiji ostalo je više od 16.000 slobodnih mesta, a na portalu Moja srednja škola učenici mogu da vide i koji tačno obrazovni profili su upražnjeni u drugom upisnom krugu.  

To se proverava vrlo lako, tako što se na portalu, u „padajućem“ meniju, bira grad, odnosno opština, područje rada i profil. Slobodna mesta su označena zelenim kružićem.

Učenici koji konkurišu u drugom upisnom krugu sutra mogu da popune i predaju liste želja elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama, a u petak, 15. jula biće objavljen konačan raspored po srednjim školama.

Što se tiče upisa u srednje škole, đaci koji su raspoređeni u prvom krugu prijave za upis mogu da podnesu direktno u srednjim školama u koje su primljeni sutra i prekosutra (sem za muzičke i baletske).

Od sutra do 20. jula prijave za upis se mogu podneti elektronski preko portala Moja srednja škola, posle prvog i posle drugog upisnog kruga.

Iz Ministarstva prosvete podsećaju da se upis u srednje škole obavlja bez podnošenja bilo kakvih dokumenata logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević izjavio je danas da 635 učenika neće biti upisano u prvom krugu i dodao da novu listu želja mogu popuniti sutra, kada će ući u raspodelu koja će biti objavljena 15. jula.

Takođe, od sutra kreće upis u srednje škole, a Blagojević za Tanjug ističe da je u ovom trenutku ostalo oko 16.000 slobodnih mesta, te da nema bojazni da će neko ostati neupisan.

- Učenici se sutra i prekosutra mogu upisati u školi podnošenjem papirne prijave ili elektronski putem, od sutra pa do 20. jula. U Beogradu su gimnazije popunjene i velika je konkurencija što se tiče i većih mesta. U toku dana biće objavljen pdf sa brojem slobodnih mesta - naveo je Blagojević.

On je naveo podatak da je 86 odsto učenika upisalo školu po prve tri želje, a po prvoj želji više od 65 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA