≫ 

"Dojim danju, dojim noću": Užička puzijada okupila 33 mališana, organizovan nagradni konkurs, ovo su pobednice

Tradicionalna puzijada samo je deo aktivnosti koje se organizuju u sklopu Svetske nedelje dojenja

  • 1
beba, stomak, krevetac, spavanje

Shutterstock

Ovogodišnja puzijada u Užicu okupila je veliki broj najmlađih takmičara, ali i njihovih roditelja. U trkama su mogli da učestvuju svi mali puzači u uzrasti od 8 do 14 meseci. Pobednica jedne od trka bila je Andreja koja ima samo 8 meseci, prenosi TV 5 Užice.

- Spremali smo se mesecima, nismo se družili dugo, onda smo se videli i ona je sama krenula i pobedila. Podržavam ovakve manifestacije najviše zbog dece i druženja - kaže Darko.

Tradicionalna puzijada samo je deo aktivnosti koje se organizuju u sklopu Svetske nedelje dojenja.

Marina Jevtić iz Udruženja roditelja Užice kaže da je na takmičenju učestvovalo trideset troje mališana, kao i da je organizovan nagradni konkurs.

- I večeras dvanaesti put je praznik za oči na glavnom trgu, družimo se sa trideset i tri najmlađa takmičara i njihovom publikom. Pored toga imamo i tradicionalno savetovalište na otvorenom, takođe smo ove godine sproveli i nagradni konkurs na temu dojenja. Mame su bile inspirativne i učestvovale su u nagradnom konkursu, tako što su putem naziva pesme ili filma, imenovale period dojenja svoje dece - priča ona.

Jedna od nagrađenih na konkursu jeste Jelena Ignjatović koja kaže da joj nije bilo teško da pronađe inspiraciju za ovaj zadatak.

- Ja sam poslala pesmu Zdravka Čolića "Pevam danju, pevam noću", preformulisala sam "Dojim danju, dojim noću". Podržala bih sve majke širom sveta da doje svoju decu, jer je povezanost majke i deteta neprocenjiva - kaže Jelena.

Kako bi se rešile nedoumica sa kojima se susreću, u okviru savetovališta na otvorenom, majke su mogle da razgovaraju sa zdravstvenim radnicima i na taj način da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih muče.

- Majke najčešće pitaju o prednostima i nedostacima dojenja. Zatim i o problemima koji nastupaju neposredno nakon porođaja, koji se uglavnom vrlo lako prevaziđu uz našu pomoć i pomoć pedijatara - kaže dr Vesna Misailović.

Na ovogodišnjoj puzijadi u Užicu prisustvovali su i pripadnici Agencije za bezbednost saobraćaja, kako bi roditeljima skrenuli pažnju na pravilno korišćenje auto sedišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA