"Kada izađem iz kuće, već je prekasno, zateknem jezivu scenu": Draganu stradalo više od 20 grla, upadaju noću

"Vidim da su već izvršili teror i kosti odvukli ka reci Lim"

  • 2
Prijepolje , Divci Dragan Novaković Foto: RINA

Dragan Novaković iz sela Divci kod Prijepolja danima se suočava sa pravim horor scenama u svom domaćinstvu. Tokom noćnih sati lutalice su nekoliko puta zaredom upale na njegovo imanje i zaklale stoku. Do skoro je imao veliko stado, ali grla je sada sve manje i manje. U poslednjom naletu zveri su mu zaklali dve ovce, koje je našao iza štale.

- Trenutno imam četrdeset ovaca i trideset jagnjadi. Moji psi svako veče laju i upozoravaju na opasnost. Kada izađem iz kuće tada je već prekasno, zateknem jezivu scenu. Vidim da su već izvršili teror i kosti odvukli ka reci Lim. Jednom mi je stradalo šest, a pre izvesnog vremena za noć su zaklali čak 17 grla - kazao je za RINU, Dragan Novaković.

Usled ove velike opasnosti bio je prinuđen da svoje preostalo stado preseli na drugu parcelu, dok je u štali ostala samo jedna ovca, koja je bežeći od predatora povredila nogu.

Štetu koju su mu pričinili psi litalice, kako kaže, nema račun da prijavljuje, a sa vunom koja leži u dvorištu ne zna šta će.

- Nudio sam svima da poklonim, nikome nije potrebna, čak sam nosio u konfekciju nadajući se da im treba, međutim, odbili su me jer ne otkupljuju. Ono što mi najteže pada jeste što moram da oteram na deponiju u koju opet ne mogu da uđem dok ne platim. Tako je šteta višestruka i ogromna - istakao je Novaković.

Od dodaje da ovce drži iz ljubavi i za potrebe posla kojim se bavi, ali sada se pita da li će to usled lutalica koje upadaju na njegovo imanje uopšte moći da se održi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    3. avgust 2022 | 17:43

    Dva šarplaninca nabavi,i ne boj se ni vukova ni medveda,a ne lutalica...ć

  • Boki

    3. avgust 2022 | 15:15

    A nije ti palo na pamet da napravis ogradu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA