≫ 

Kilometarske kolone na Batrovcima, priliv vozila se tek očekuje: Evo gde su sve trenutno gužve

I ovog letnjeg vikenda gužve na putevima, a na graničnim prelazima višesatna čekanja u kolonama

  • 4
Batrovci, granica

Printscreen/AMSS

Višesatna čekanja na graničnim prelazima obeležila su i ovu subotu.

Na Horgošu se vozila zadržavaju dva sata na izlazu iz zemlje, sat na ulazu, a na graničnim prelazima ka Crnoj Gori oko pola sata.

Na Batrovcima su kilometarske kolone, a zadržavanje je oko tri sata. Najveći priliv vozila očekuje se tokom noći.

U ovom trenutku na graničnom prelazu Preševo nema zadržavanja.

Za protekla 24 časa preko Batrovaca je prešlo više od 34.000 putnika. Alternativa je granični prelaz Šid. Zadržavanje tamo je od 45 minuta do sat vremena.

Na Preševu je situacija drugačija u odnosu na danas kada je trebalo sat vremena da se prođe granična kontrola, ali se menja iz časa u čas, prenosi RTS.

Do pre 10 minuta čekalo se oko pola sata na ulazak i izlazak iz Srbije.

Sada na ulazak u Srbiju čeka svega nekoliko automobila i oko pet minuta se zadržavaju. Na ulazak u Severnu Makedoniju čeka se oko dvadesetak minuta.

U Graničnoj policiji je rečeno da tek očekuju gužve na izlazu iz zemlje. Zastoj u saobraćaju je izazvala saobraćajna nesreća kod Markovca gde su bile formirane kilometarske kolone.

Zato sada očekuju da sva ta vozila dođu na granični prelaz i da se formiraju kolone.

Po potrebi se sprovodi minimalna granična kontrola. U proseku dnevno granični prelaz Preševo pređe oko 65 do 70 hiljada putnika, oko 20.000 vozila i 150 autobusa.

Kada je reč o alternativnom prelazu Prohor Pčinjski danas se čekalo oko sat vremena na izlazu iz zemlje. Sada na tom prelazu nema zadržavanja ni sa jedne, ni sa druge strane.

Video: Gužve i ovog prepodneva na graničnom prelazu Batrovci: Vozila se jedva kreću u koloni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    6. avgust 2022 | 22:00

    Gužvi je uvek bilo i biće. Nebitno je koliko autoputeva izgradimo.. gužvi će uvek biti. Bilo je i za vreme Dinđića i za vreme Đilasa, a biće i za vreme Vučića. Samo što je sad duplo manje gužve nego pre 20 godina. Predsednik je dosta izgradio puteva i olakšao je malo nama građanima, ali ako želite da uplašite narod da bi letovao u Srbiji to ste trebali i pre 20 godina da uradite. Pa nismo tada vozili avione majku mu!

  • Srbin

    6. avgust 2022 | 22:36

    Eh, kad se setim pre 20 godina. Svi su vozili leteće automobile i nigde nije bilo guzvi. Jedini ja seljak sa Bukulje vozio stojadina. Do crne gore sam stigao za 5 sati i to sve zato što nije bilo gužvi na putevima. Idem ja tako ka Crnoj gori i gledam u nebo svi lete samo ja na zemlji. Eh, tugo golema.. bila su to leteća vremena. Pardon, srećna vremena

  • 534

    7. avgust 2022 | 00:08

    U srbiji se svake godine registruje 50.000 automobila više. Hoćete bolji standard a da nema gužvi? Ne biva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA