Neustrašiva Nataša Milić sa kolegama stoički gasila požar u Vršcu: Saplitala se i padala, ali pobedila plamen

Vrščanka Nataša Milić, koja je tek u martu počela da radi u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Vršcu, sinoć se hrabro borila sa teškim vatrogasnim crevom, nepristupačnim terenom i vatrenom stihijom u Vršcu

  • 2

Rame uz rame sa pripadnicima sektora za vanredne situacije, radnicima šumske uprave i komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“, požar na vršačkim planinama gasila je i jedna hrabra devojka Nataša Milić koja se ravnopravno uz kolege vatrogasce borila sa vatrenom stihijom koja je u Vršcu više od 15 sati gutala sve pred sobom.

- Ovo je Nataša Milić. Ona je vatrogasac heroj. Saplitala se, podizala, vukla, gurala i uspela da savlada vatrenu neman - stoji u opisu snimka koji kruži društvenim mrežama, a koji je za kratko vreme dobio mnoštvo pozitivnih komentara, prenose novosti.rs.

 

Nakon toga se oglasila i ova skromna heroina.

- Moram da kažem da su mi i kolege i radnici "Drugog oktobra" mnogo pomagali, vukli creva, donosili opremu, pratili da provere da li je sve u redu… Požar je bio rasprostranjen na više sektora, tako da nije moglo mnogo ljudi da bude grupisano na jednom mestu. Uglavnom, kolektivni rad je bio najbitniji - rekla je Nataša.

Požar, koji su izazvale vatre upaljene na nekoliko mesta u okolini starog hotela "Turist", još nije u potpunosti ugašen. Popodne je ponovo počeo da kulja dim u delu koji je vatra juče najpre zahvatila i tek sada je stavljen pod kontrolu.

Svi su danas gledali u nebo, nadajući se da će kiša okončati ovu dvodnevnu borbu sa plamenom, ali su kišni oblaci zasada mimoišli taj deo grada.

Ekipe su i dalje na terenu i nadziru situaciju.

Video: Pogledajte kako izgleda borba sa žestokom vatrenom stihijom na Vršačkom bregu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misko

    7. avgust 2022 | 23:08

    Pocinjete da smarate s tom rodno-neravnopravnom pricom. Znaci u rudniku je 300 muskaraca i jedna zena, TV ekipa obavezno pravi intervju s tom zenom. Pozar gasi 100 muskaraca i 1 zena, clanak je o toj zeni - heroini. To forsiranje zena danas nije bas normalno. Shvatite da pol nije bitan, svi smo ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA