≫ 

"Očekivali smo gužvu, ali ne baš ovakav kolaps": Kilometarske kolone vozila na Gostunu

Na graničnom prelazu Jabuka koji od Prijepolja vodi ka Pljevljima kolone su dosta manje

  • 3
Gostun, gužve, saobraćaj, saobraćajne gužve, Foto: RINA

Prvi vikend avgusta obeležile su ogromne gužve u saobraćaju i zastoj na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom. Formirane su kilometarske kolone vozila, a da bi se ušlo u susednu državu i nastavio put čeka se nekoliko sati.

- Kolona se proteže skoro od Brodareva, pa sve do granice. Dugačka je preko 10 kilometara. Očekivali smo gužvu, ali ne baš i ovakav kolaps. Sve stoji, kamioni, autobusi i putnička vozila. Ljudi od muke su izašli napolje, ne mogu više da stoje u mestu. Nema naznake da ćemo uskoro da nastavimo vožnju. Sada je već trebalo da stignemo do mora, ali evo mi smo još na granici. Ovo je katastrofa - kaže za RINU vozač Miloš Tanasković koji se zatekao u koloni.

Na graničnom prelazu Jabuka koji od Prijepolja vodi ka Pljevljima kolone su dosta manje, a vreme potrebno za prelazak granice neuporedivo je kraće. Vozačima se savetuje da koriste taj granični prelaz kako bi izbegli višečasovno čekanje.

Video: Put na more postao pakao: Paralisan granični prelaz Gostun

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pike

    8. avgust 2022 | 12:14

    NA AMSS podaci kažu da je zadržavanje u oba pravca na današnji dan do 30min. Kao što stoji u tekstu podaci se odnose na prvi vikend odnosno na 01.08.2022 što je velika razlika.

  • Crnogorac

    8. avgust 2022 | 15:26

    Kud ce ovamo nesrecnici sto ne idu u grcku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA