≫ 

Uspeh srpskih vatrogasaca: Požari kod Preševa i Novog Pazara posle teške borbe stavljeni pod kontrolu

Nije bilo povređenih osoba niti ugroženih objekata

  • 0
Požar Novi Pazar

Printskrin: Videoplus

Požar koji je u petak 5. avgusta izbio na području opštine Preševo, između sela Rajince, Crnotince, Gornja Šušaja, Golemo Brdo, u kome je bila zahvaćena borova šuma na površini oko 50 hektara, lokalizovan je noćas u 3 sata.

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasaca - spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar je stavljen pod kontrolu za manje od 24 sata.

U intervenciji je učestvovao 151 vatrogasac-spasilac sa 60 vatrogasnih vozila i četiri ATV vozila iz VSJ Preševo, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bujanovac, Leskovac, Niš, Prokuplje, Pirot, Кruševac, Jagodina i Кragujevac i 15 pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a sa tri letelice.

U gašenju požara učestvovali su i pripadnici JP „Moravica“ i „Кomunalac“.

Nije bilo povređenih osoba niti ugroženih objekata.

Stavljen pod kontrolu i požar kod Novog Pazara

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, požar koji je juče popodne izbio u mestu Pavlje, kod Novog Pazara, a kojim je zahvaćeno oko 40 hektara trave i niskog rastinja, takođe je stavljen pod kontrolu i trenutno se vrši dogašivanje panjeva u unutrašnjosti požara.

Na terenu je 30 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila iz VSB Novi Pazar, Кraljevo i Užice i četiri pripadnika Uprave za vatrogasno - spasilačke jedinice sa dva vozila.

Nema ugroženih objekata ni stanovništva.

Video: Hrabra Nataša gasi vatru bez straha: Žena vatrogasac ima veću petlju od mnogih muškaraca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA