≫ 

Mimi iz Indije je najbolja prijepoljska snajka, a i ona obožava Srbe: "Volim što brinemo jedni o drugima"

Do sada je izabrano 50 najboljih prijepoljskih zetova, a ove godine titula je pripala Nikoli Adamoviću iz Beograda

  • 4
Prijepolje snajka Foto: RINA

Nesvakidašnja manifestacija održana je u Prijepolju, jer su žitelji grada na Limu birali najboljeg zeta i najbolju snajku. Do sada je izabrano 50 najboljih prijepoljskih zetova, a ove godine titula je pripala Nikoli Adamoviću iz Beograda, koji vrlo ceni Prijepoljce, a i oni njega, pa su ga predložili za najboljeg, prenosi RINA.

- Svi mi iz Beograda smo pobegli u zadnjih par godina u selo ili van zemlje, a ja sma ovde ostavio srce, najiskrenije. Volim da kuvam, volim prijepoljsku rakiju i njihove vrednosti, volim društvo - priznaje Nikola Adamović i navodi da ga je baš ženino društvo predložilo za najboljeg zeta, jer vide koliko ih voli.

Od prošle godine kako su obnovljeni Limski darovi, bira se i najbolja prijepoljska snajka, ove godine titulu je ponela Indijka Mimi Simić.

- Živim u Кolovratu i mnogo mi je dobro ovde, jer ljudi hoće da pomognu i podrže jedni druge, a ja volim takav život i da brinemo jedni o drugima - kaže Mimi koja je osam godina u Prijepolju i ove godine je otvorikla kozmetički salon.

Prijepoljci su najboljeg zeta i snajku birali u okviru manifestacije “Limski darovi”, koju su nakon trogodišnje pauze, obnovile tri mlade dame Dragana Terzić, Milena Cmiljanović i Dunja Ćuković.

- Ljubav prema reci Lim, odnos prema bračnom drugu i rodbini, i umeće u kućnim poslovima, presudili su da u jakoj konkurenciji laskavo priznanje najboljeg prijepoljskog zeta i snajke ponesu Roberto i Verica – kaže organizatorka Dragana Terzić.

Na gradskoj plaži kod Novog mosta, nadmetalo se 15 ekipa u spremanju riblje čorbe. Riba se peca isključivo u Limu, a ide u kotliće ekipa koje su odrastale na ovoj reci.

- Imam 35 godina, od toga trideset godina ribarim na Limu, mi čorbu spremamo isključivo od Limske ribe, skobalj, mrena, kečiga, a ostali sastojci su tajna majstora - kaže Miroslav Milekić iz ekipe „Emancipovane plavuše”.

Žiri je imao težak posao da oceni izgled, miris, ukus. Nijanse su odlučile, ali je jednoglasno najbolje ocenjena čorba ekipe Zentara.

- Većina čorbi je baš dobra bila, ali tri smo izdvojili po svim ovim segmenitma. Naš slogan ove godine je – ako ne možemo drugačije, onda pošteno. Ovaj put je bilo pošteno - navodi osnivač prvih Limskih darova i član žirija Esad Čičič.

Video: Indijka sa Balkana: Nevena Krstić u novom Telegraf modnom editorijalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samra

    8. avgust 2022 | 17:57

    Mala nevesta

  • Zina

    8. avgust 2022 | 19:34

    Na slici br. 3 nije tipicna Indijka nego neka osoba iz Nepala ili slicno. Njoj je divno tu gde zivi jer joj kod kuce moze uci piton i pojesti kravu, doci majmun i ukrasti dete, a tu je blizu i tigar. Ovdje joj je kao u raju. Da, istina je. 200 miliona Indijaca mozda zivi dobro, 800 miliona jadno.

  • Salko

    8. avgust 2022 | 15:24

    Auuu mirsada odkud ti tu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA