≫ 

Hrabri Vukan oduvao prvu svećicu: Preslatki slavljenik sa osmehom i uz tortu proslavio 1. rođendan

Vukanova majka Ivana rekla je da se nadaju da će Vukan biti sve bolje i bolje kako vreme prolazi i da ih svaki dan obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću

  • 6
Vukan Foto: Facebook/Da i Vukan pobedi SMA

Hrabri dečak, Vukan Stoiljković iz Vranja, kojem je dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija tip 1, u čijoj je borbi za najkuplji lek na svetu, zolgensmu, učestvovala cela zemlja, proslavio je pre dva dana prvi rođendan. 

On je sa svojim roditeljima, širokog osmeha, oduvao svećicu sa brojem jedan.

Vukan Foto: Facebook/Da i Vukan pobedi SMA

Ovaj neodoljivi mališan rođendan je proslavio uz tortu sa svojim imenom, u elegantnoj odeći - beloj košuljici i preslatkim plavim pantalonicama. I naravno - uz osmeh koji nije skidao sa lica.

Preslatki dečak i njegovi roditelji imaju razloga za osmeh i veselje jer je ovaj mali borac u Budimpešti primio zolgensmu nakon čega je usledio period oporavka, a zbog jačine terapije sada prima steroide koji mu čuvaju organe.

Vukanova majka Ivana rekla je ranije da se nadaju da će Vukan biti sve bolje i bolje kako vreme prolazi i da ih svaki dan obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću.

- Vidljive su promene, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke - istakla je Ivana.

Vukanov otac se zahvalio svima na neizmernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno detinjstvo

- Apelovao svim trudnicama i budućim majkama da u porodilištu Narodni front testiraju svoju decu na SMA - istakao je Vukanov tata Miloš.

Mnogi slave zajedno sa Vukanom jer je borba za njegov mladi život koji je tek počeo ujedinila sve ljude koji su u rekordnom roku prikupili novac, čestitamo Vukanu prvi rođendan.

Video: Oko njega deca vrište od bolova, a on pokušava da se izbori za život: Potresan snimak Filipa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA