Od ponedeljka na Studiju "B" BEZ KOMPROMISA sa Igorom Ćurčićem

Ponedeljkom, sredom i petkom od 19.30 do 21 sat gledaoci će moći da prate novu emisiju na Studiju "B" urednika i voditelja Igora Ćurčića, kao i njegove goste koji će se baviti važnim političkim i geopolitičkim temama

  • 0
Studio B, Bez kompromisa sa Igorom Ćurčićem

Foto: Studio B

Ono što ovog voditelja izdvaja jeste lični stav koji on uvek ističe i kaže da će ova emisija biti „penicilin za autošoviniste“.

Odbrana zdravog razuma u geopolitici, ali i generalno patriotizma kao plemenitog osećanja, tradicije, vere, časti, porodice, obraza, to je moja misija u medijima koji su zagušeni polusvetom i kuririma koji samo prenose ono što se od njih traži, bez „dlake na jeziku“ kaže Ćurčić.

-Šesnaest godina se u medijima trudim da dam svoj skromni doprinos ispravnoj strani sveta i to je za mene i posao ali i misija, da sutra moji potomci budu ponosni na ono što sam radio ili bar pokušavao. To sam „gurao“ čak i kada sam vodio neke zabavne emisije, što je bilo naročito teško i nepoželjno. Kada sam pisao magistarski rad na temu tog zločina koji nam je počinjen 1999. NATO bombama,imao sam mnogo neprospavanih noći jer me mučilo to što sam čitao i gledao... Istorija našeg naroda je istorija teških, epskih stradanja.

U ovoj emisiji obrađivaćemo sve važne geopolitičke, političke, ekonomske teme, ali bez uvijanja u bilo kakve „oblande“. Radiću ovaj posao dokle god ima prostora da slobodno mislim i govorim. Cena nije mala, ali ja sam to što jesam i drugo ne mogu biti.

Mogu da obećam gledaocima da će uz moje goste i moju malenkost svaki put dobiti „pucanje u metu“, jasne lične stavove, jasne zaključke, bez dodvoravanja bilo kojoj političkoj struji, jer ako toga ima, onda je priča besmislena.

Nažalost nikada nije bilo ovoliko „dinamično“...konstantno je oko 30 država u ratu, samo se većina i ne pominje. Mi ćemo govoriti o svemu, o svim uzrocima i posledicama a naravno detaljno ćemo pratiti situaciju u Ukrajini gde se sukobljavaju dva sveta, dva sistema vrednosti. Najviše stradaju nažalost nevini.

O čemu god budemo govorili, uvek ćemo se vraćati na naš KOSMET, na našu časnu istoriju i činjenice koje uveliko mnogi pokušavaju da iskrive, pa Jasenovac postaje radni logor poluotvorenog tipa, genocid i etničko čišćenje postaju kolateralna šteta, NATO, odnosno američko bombardovanje postaje humanitarna intervencija, a okupacija postaje mirovna misija.

Svet pokreće ljubav, a osnov za razvoj društva je mir. Svaki je rat zlo, ali se o svim dešavanjima moraju iznositi činjenice, jer nisu isti oni koji okupiraju radi pljačke i oni koji se brane. Treba žito razdvojiti od kukolja. Jasno, argumentovano. Samo tako ćemo na pravi način moći da utičemo na nove generacije, zaključuje Ćurčić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA