Serija požara na KiM, tri u prethodnih 5 dana: Policija najavila kažnjavanje neodgovornih

Kosovska policija najavila je da će nastaviti sa kažnjavanjem pojedinaca koji na bilo koji način, namerno ili nepažnjom, ugrožavaju imovinu i živote građana

  • 0
Požar, vatrogasci, šuma Foto: MUP

Kosovska policija izvestila je danas o nekoliko požara koji su izbili u prethodnim danima na Kosovu. Najavili su preduzimanje mera sankcionisanja svih koji namerno ili nepažnjom izazivaju požare i na taj način ugrožavaju imovinu i živote građana, navodi Kossev.

Pre pet dana Kosovskoj policiji prijavljen je požar u selu Deič kod Kline koji je zahvatio površinu od 10 hektara i tako se proširio i do sela Drenovac. Požar je ugašen dva dana kasnije, u ponedeljak, saopšteno je iz Kosovske policije.

Dan kasnije, u utorak, prijavljen je i požar u opštini Istok usled kog je izgorela veća količina stočne hrane.

Istog dana u večernjim satima požar je zahvatio 2 hektara niskog rastinja i trave kod Malog Zvečana, koji je ubrzo i ugašen. Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu u izjavi za KoSSev je istog dana kazao da stoji pretpostavka da je uzrok požara ljudski faktor.

Kosovska policija najavila je da će nastaviti sa kažnjavanjem pojedinaca koji na bilo koji način, namerno ili nepažnjom, ugrožavaju imovinu i živote građana.

Ujedno, iz policije apeluju na sve građane koji posećuju planinske predele pećkog regiona da budu oprezni u aktivnostima koje mogu izazvati požar, a naročito u letnjem periodu kada se usled visokih temperatura brzo šire.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA