Doveo žedne ovce do rečice, a ona se sijala od prljavog ulja: Neko je besramno zagadio Živičku reku kod Lučana

Usled sušnog perioda na čitavoj teritoriji opštine Lučani na snazi je apel svim meštanima da vodu troše racionalno

  • 3
ulje, reka, zagađenje, Dragačevo, Foto: RINA

Meštani dragačevskog sela Živica kod Lučana ostali su zgroženi bahatošću pojedinaca, kada su u jednom od virova Živičke reke primetili veliku količinu prerađenog ulja koju je neko prosuo u vodu. Ionako teška hidorološka situacija, sada je još gora. Identitet onih koji su ovo učinili za sada nije utvrđen.

- Korito Živičke reke skoro je presušilo, ali je ostao po neki vir koji smo mogli da iskoristimo za napajanje stoke. Kada sam sišao do reke u nadi da će vode napiti žedne ovce imao sam šta i da vidim. Na površini se sve presijavalo od ulja - rekao je za RINU meštanin sela Živice.

Ovim nesavesnim postupkom ne samo da je uništena voda u viru u koji je prosuta, nego i čitavo rečno korito koje je na izdisaju.

- Ovo je sramota šta ljudi rade. Kao da ne razmišljaju svojom glavom i kao da mozga nemaju. Mi se i ovog leta mučimo sa vodom, ovakva alternativna izvorišta su nam dragocena bar za napajanje žedne stoke, a oni to uništavaju i prosipaju ulje - dodaju meštani.

Usled sušnog perioda na čitavoj teritoriji opštine Lučani na snazi je apel svim meštanima da vodu troše racionalno, da se ne zalivaju voćnjaci i bašte jer to može dovesti do rigoroznih restrikcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA