≫ 

Bukti novosadski Šangaj: Vatrogasci na izmaku snaga, ne mogu da obuzdaju vatru, nisu jeli ceo dan

Vatrogasci koji gase požar u Šangaju su na poslednjim atomima snage, kažu da nisu jeli ceo dan i da vatru ne mogu da obuzdaju

  • 3
Požar Vatrogasci Šangaj Novi Sad 2 Foto: Nikola Bilić

Požar u naselju Šangaj u okolini novosadske rafinerije i dalje je aktivan, a vatrogasci se ceo dan bore sa vatrenom stihijom i sprečavaju da vatra ne dođe do industrijskih postrojenja, gasovoda i vagona koji se nalaze parkirani na pruzi.

Takođe, kroz njivu prolaze i dalekovodi. Juče je izgorela velika površina, a danas je ponovo planulo nisko rastinje i strnjište.

Vatrogasci sa kojima smo pričali su na izmaku snaga i kažu da ceo dan ništa nisu jeli.

Na celom području sve je prekriveno dimom i gotovo je nemoguće disati u šta se uverio i naš reporter.

Osim profesionalnih vatrogasnih brigada iz Novog Sada i Žablja, na terenu su Dobrovoljna društva iz Kaća, Budisave i Bukovca kao i vatrogasna ekipa iz rafinerije.

Kako saznajemo, ekipe vatrogasaca iz Novog Sada je ceo dan su tamo i tek sada kreću ka bazi posle višečasovne borbe sa vatrenom stihijom. Beli, crni i sivi dim povremeno su vidljivi iz Novog Sada, nekada su jačeg, a nekada slabijeg intenziteta.

Osim ovde vatrogasci su danas vodili borbu i sa požarom u Futogu kod jedne fabrike. Na svu sreću u požaru nema povređenih lica i nije za sada izgoreo nijeda objekat, zahvaćen je bio i jedan deo pružnih pragova.

Uzrok požara biće utvrđen naknadno

(Telegraf.rs/ Nikola Bilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kvakav

    11. avgust 2022 | 21:43

    svaka treca vest na portalu pozar..pozar, ne znam.bas da se ranije za svaku upaljenu livadicu izvestavalo..zna se sta su veliki opasni pozar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA