≫ 

Masovan pomor ribe u Velikoj Moravi: Već drugi put se dešava pod čudnim okolnostima, Opština traži istragu

Predstavnici ribolovačkog udruženja iz Batočine prijavili su velike količine mrtve ribe na više lokacija

  • 4
Moravica, pomor ribe Foto: Infoliga.rs

Drugi put u poslednjih desetak dana na Velikoj Moravi u ataru sela Brzan, došlo je do masovnog pomora ribe pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, piše infocentrala.rs.

Opština Batočina uputila je zahtev za hitnom istragom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede s obzirom da se stanovnici Batočine snabdevaju vodom za piće sa bunara koji se nalaze upravo u ovom ataru.

- Predstavnici ribolovačkog udruženja iz Batočine prijavili su velike količine mrtve ribe na više lokacija, kao i neprijatan miris koji se širi duž toka Velike Morave u ovom ataru. Takođe, boja vode je crna i drugačija nego inače. S obzirom da se stanovnici Batočine snabdevaju vodom za piće sa rečnih bunara koji se nalaze upravo u ovom ataru i odmah do mesta gde je primećen masovni pomor ribe, kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi, obraćamo vam se hitnim zahtevom za utvrđivanje uzroka ovog pomora i dostavljanja informacija o tome - navodi se u dopisu predsednika Opštine Batočina, Zdravka Mladenovića.

Nadležni se još nisu oglasili o ovom pomoru ribe.

Video: Reka Raška ponovo na udaru: Građani jutros zatekli gomilu mrtve ribe, plaše se za zdravlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    13. avgust 2022 | 15:25

    Ima li zakona u ovoj Srbiji, ribočuvari nisu zaslužili ni dinara, oni prvi treba da znaju šta se dešava, gde su službe da kazne krivce.

  • X

    13. avgust 2022 | 14:00

    ima li kakva fabrika okolo..mozda njima zakucati na vrata?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA