≫ 

Ovo morate da znate ako želite da dobijete sobu u domu: 3 grada u Srbiji objavila vodič za studente

Vodič može da se preuzme u elektronskom formatu sa sajta navedenom dalje u tekstu

  • 0

Brucoši koji žele da konkurišu za smeštaj u domovima Studentskog centra Novi Sad u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru, sve detalje o konkursu i načinu podnošenja prijava mogu pronaći u vodiču za studente.

Vodič može da se preuzme u elektronskom formatu sa sajta Studentskog centra Novi Sad, ili u štampanom obliku u službi smeštaja, i na prijavnicama svih studentskih domova.

- Rad Studentskog centra Novi Sad je krajnje transparentan i mi iz godine u godinu nastojimo da unapredimo našu otvorenost i komunikaciju sa studentima. U vodiču za 2022./2023. godinu su objavljene detaljne informacije o kvalitetu smeštaju i pratećim sadržajima u svim domovima, koje su studentima važne prilikom donošenja odluke za koji dom da konkurišu. Objavljeni su svi važni brojevi telefona i e mail adrese u svim domovima kako bi se studentima olakšala komunikacija i dobijanje neophodnih informacija. I što je najvažnije objavljen je spisak svih dokumenata koje treba prikupiti i kompletna procedura podnošenja prijava - kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Кonkurs za brucoše traje od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2022. godine. Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru, 10% smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

U domovima u Novom Sadu iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, za međunarodnu razmenu je rezervisano 40 mesta, a 20 mesta će biti ekonomska.

U vodiču je pobrojan spisak dokumenata koji treba da dostave brucoši i studenti iz osetljivih grupa. Brucošima su potrebna četiri dokumenta.

Prijava na konkurs, uverenje da su o trošku budžeta upisali prvu godinu studija, overene kopije svedočanstava za sve razrede srednje škole i uverenje o prihodima po članu porodice.

Studenti iz osetljivih grupa koji prema redosledu na Кonačnoj rang listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli imaju pravo da podnesu zahtev Studentskom centru, odnosno Službi smeštaja, da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenih kapaciteta ustanove ( do 10% ukupnih kapaciteta ).

Prijave se predaju u u Službi smeštaja Studentskog centra Novi Sad koja se nalazi u prizemlju studentskog doma „Slobodan Bajić”, na adresi dr Sime Miloševića br. 10. Studenti koji konkurišu za smeštaj u Somboru i Zrenjaninu prijave mogu predati u tamošnjim studentskim domovima. Vodič može da se preuzme sa linka http://www.scns.rs/dokumenti/Vodic/Vodic2022-23.pdf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA