≫ 

Humanitarno udruženje iz Novog Pazara došlo na neobičnu ideju: Plaćaju za fotografije zagađivača

Kako kažu, to je jedan od načina, po ugledu na evropske zemlje, da se zaštiti i sačuva životna sredina i promeni svest građana

  • 4
Đubre pare Foto: Nikola Tomić, A. Nalbantjan

Humanitarno udruženje "Sevap" iz Novog Pazara nagradiće novčano sve građane koji fotografišu ili snime nesavesne sugrađane koji bacaju građevinski otpad i smeće na javnim površinama u tom gradu.

Iz ovog udruženja za portal Free media kažu da će nagrada iznositi 5.000 dinara, a da su obezbedili sredstva za najmanje 100 prijava.

- Specijalne novčane nagrade biće za one koji nam dostave fotografije ili snimke osoba koje bacaju smeće u reke i potoke, kao i mesara koji bacaju životinjiski otpad u gradske kontejnere. Važno je da se na fotografijama i snimcima prepoznaju osobe ili jasno vide registarske tablice automobila iz kojih se iznosi pomenuti otpad - rekli su u Sevapu.

Pojasnili su da će te fotografije i video snimke prosleđivati nadležnim gradskim komunalnim i sanitarnim inspekcijama, koje na osnovu njih mogu da pokrenu odgovarajuće postupke protiv nesavesnih građana koji zagađuju javni prostor.

Kako kažu, to je jedan od načina, po ugledu na evropske zemlje, da se zaštiti i sačuva životna sredina i promeni svest građana.

Video: Siva tečnost protiče kroz kišni kolektor: Zagađenje kod Čačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E ovakvu sam sliku

    18. avgust 2022 | 08:06

    vidjao u Stuttgartu u parku kod zeleznicke stanice najvise bacene garderobe pored kanti to su njihovi evropski rumuni I bugari koji po parkovima I spavaju.

  • Гаргамел

    18. avgust 2022 | 06:44

    Ово је посао за комуналну полицију а не да јуре бабе по БГ пијацама.

  • Lako je to

    18. avgust 2022 | 03:39

    Kupite lovacke kamere i postavite na mesta gde se baca,kamera slika sama i posalje vam sliku na telefon!A nije ni skupa tako da isplatice vam se za dva dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA