≫ 

Pred nama 2 paklena dana a onda totalno suprotno vreme za vikend: Oluja i velika kiša, na snazi 4 upozorenja

Od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

  • 0
ADA IZLETISTE VREME vrućina vrelina toplo sunčano vremenska prognoza leto Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros 4 upozorenja, dva se odnose na visoke temperature, jedno na vremenske nepogode, i jedno na nizak vodostaj na rekama. RHMZ podseća da nas danas i sutra očekuje veoma toplo vreme, onda sledi totalni preokret u petak uveče. Danas je na snazi narandžasti meteoalarm, što znači da vreme opasno, a sutra je u polovini Srbije i crveni, koji podrazumeva vrlo opasno vreme

- Danas i sutra na području Srbije veoma toplo. Maksimalna temperatura danas od 34 do 37, a u petak od 36 do 39 stepeni- navodi se u upozorenju za visoke temperature  područje Srbije.

U posebnom upozorenju na visoke temperature u Beogradu stoji da "će danas i sutra na području Beograda veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni.

Od petka 19. avgusta do 21. avgusta očekuju nas vremenske nepogode.

-  Od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata - navodi se u upozorenju na vremenske nepogode.  og vetra.

Na snazi je i upozorenje koje se tiče vodostaja na rekama:

- Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Кolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Video: Otkrivamo kako se pravi vremenska prognoza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA