≫ 

Srbija položila još jedan ispit iz humanosti: Sakupljen novac i za Milana, koji mora na operaciju tumora

Njegova teška životna priča počinje saobraćajnom nesrećom koju je doživeo 2014. godine, nakon koje sve kreće nizbrdo

  • 0
Milan Šolaja, humanitarno Foto: budihuman.rs

Milan Šolaja (41) iz Vrbasa, koji se bori za život, i neophodan mu je bio novac odlazak na operacija tumora i za sve ostale troškove a za šta smo mu mi bili potrebni, uspeće u tome, jer je sakupljen novac, objavljeno je na društvenim mrežama. 

Njegova teška životna priča počinje saobraćajnom nesrećom koju je doživeo 2014. godine, nakon koje sve kreće nizbrdo.

Naime, Milan je 2014. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću gde je doživeo teške telesne povrede koje su mu trajno promenile život. Primljen je na Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, zatim je prebačen na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju.

Iz bolnice je sa dijagnozom paraplegija (oduzetost donjeg dela tela) otišao na rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu “Dr Borivoje Gnjatić” Stari Slankamen. Milan se morao suočiti sa stvarnošću i prihvatiti da će se moći kretati isključivo uz pomoć invalidskih kolica.

Operativni zahvat imao je 2017. godine je imao zbog pucanja šrafova koje je imao na fiksatoru postavljenom na kičmi. Usledili su opet bolnički dani i mukotrpna rehabilitacija.

Na kontrolnom pregledu 12.04.2021. godine, magnetnom rezonancom je utvrđeno da Milan ima tumor na kičmenom stubu koji bi što pre trebalo ukoloniti jer ga životno ugrožava. Operativni zahvat bi se radio na jednoj privatnoj klinici u Beogradu.

Uz pomoć humanih ljudi Milan je prikupio sredstva za operaciju. Sredstva su mu i dalje potrebna za dodatne operacije, rehabilitacije, specijalističke i kontrolne preglede, banjsko lečenje, lekove, suplemente, pelene, potrošni medicinski materijal, za ortopedska pomagala i putne troškove.

Video: Slavko je odlučio da sam prepešači do Cera za malog Todora: Poziva i druge da se uključe u akciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA