≫ 

U toku je obuka pešadijskih bataljona na "lazaru 3", Stefanović: Njime unapređena pokretljivost pešadije

Na vojnim poligonima u toku je kolektivna obuka pešadijskih bataljona u cilju održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog vozila

  • 6
Ministar Stefanović, Lazar borbeno oružje Foto: Tanjug/MO VS

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da su rezultati odluke da se jedinice Vojske Srbije u opremanju težišno oslanjaju na proizvode domaće pameti sve vidljiviji. Vojna oprema i naoružanje, koju su osmislili i izradili naši vojni instituti i fabrike odbrambene industrije, značajno su doprineli povećanju operativnih sposobnosti naše vojske i to svih njenih rodova, naveo je Stefanović.

- Uz intenzivno opremanje, za snaženje svake vojske podjednako je važna stalna obuka radi održavanja i unapređenja sposobnosti za dejstva u svim uslovima. Zato se naši momci i devojke u pešadijskim bataljonima Kopnene vojske i u ovom trenutku obučavaju na oklopno borbenim vozilima „lazar 3“. Opremanjem ovim vozilima značajno je unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita naših pešadijskih jedinica prilikom izvođenja borbenih dejstava, ali je veoma važno i što se naše posade na poligonima redovno uvežbavaju za njihovu efikasnu upotrebu - rekao je ministar Stefanović a saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na vojnim poligonima u toku je kolektivna obuka pešadijskih bataljona u cilju održavanja i unapređenja osposobljenosti starešina i vojnika roda pešadije za borbenu upotrebu ovog vozila.

Posade uvežbavaju taktičke radnje i postupke neophodne za efikasno izvršavanje zadataka u operacijama Kopnene vojske i pripremaju se za realizaciju vežbi i bojevih gađanja, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    24. avgust 2022 | 11:47

    Lazara 3 smo proizveli sasvim dovoljno da prevezemo 3 cete vojske. A ostali ko i do sad, ispod cerade 110-ke.

  • Dragojlo

    24. avgust 2022 | 12:15

    A posebna je prica to sto Lazare sklapamo od uvoznih delova.

  • Blu trabant

    24. avgust 2022 | 14:03

    Mi imamo vise navijaca zvezde i partizana, nego vojske. Oni skupa, mogu da pociste kosovo, albaniju i makedoniju. Koja crna vojska, njima je glavna disciplina ciscenje lisca, da se ne okliznu vulin i vucko. Ko da ih nadje posle u kasarni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA