Ovaj grad nekada je važio za najčistiji u Srbiji: Danas tu zbog zbog smrada niko neće ni da svrati

Ne samo Brodarevo već i sam centar Prijepolja je odavno izgubilo epitet najčistijeg grada u zemlji.

  • 6
Brodarevo Foto: RINA

Poražavajuće fotografije ljudskog nemara prolaznici i meštani svakodnevno beleže kroz Brodarevo. Kontejneri prepuni otpada i smeće koje automobili raznose po kolovozu predstavljaju veliki ekološki problem sa kojim lokalno stanovništvo ne može da izađe na kraj.

- Za jednu noć kontejneri ne samo da su puni, već se smeće baca i pored njih. Svako jutro nas budi nesnosan smrad. I to ne bi bio problem da taj isti otpad ne raznose psi lutalice. Komunalne radnike gotovo da ne pamtimo kada smo zadnji put videli u našem selu, a nekada smo važili za mesnu zajednicu koja je bila čista kao sunce bez i jednog papirića, danas smo spali na dno lestvice, a svi koji prođu pored nas ne zastaju ni u prodavnicu - kazali su za RINU Brodarevci.

Brodarevo Foto: RINA

Ne samo Brodarevo već i sam centar Prijepolja je odavno izgubilo epitet najčistijeg grada u zemlji. Poslednjih meseci, slike punih kontejnera i prljavih ulica preplavile su društvene mreže, a problem sa vodosnabdevanjem postao je gotovo alarmantan za meštane koji žive na većim kotama.

- Najavljuju poskupljenja komunalnih usluga, a mi nikada više smeća na ulicama, osećamo se kao građani drugog reda, koji se guše u smeću. Prvi ću izaći i blokirati magistralu ako podignu cenu i za jedan dinar, a kamoli za 70 odsto, iako opština spada u četvrtu grupu nerazvijenih opština u Srbiji, sa platom daleko ispod republičkog proseka - dodao je za RINU izvor poznat redakciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    24. avgust 2022 | 13:36

    Katastrofa...! A sta kazu nadlezni...?!?!?!

  • Istina

    24. avgust 2022 | 18:24

    Od kako su naprednjaci rasprodali srbiju kinezima arapima i hrvatima postali smo najzagadjenija zemlja na svetu prava eu deponija

  • Ekolog

    24. avgust 2022 | 16:30

    E, ali oni nemaju toliko kučica kao mi u Beogradu pa je ceo grad javni VC za kuce i po neku macu. Ne možeš da prodješ ni ulicama oko centra, a tek prigradskim naseljima a da ne nagaziš na neko go***ce. Niko ne nosi kesu negu puste kučiće da pišaju i s**u gde stignu. Isto tako, papirića i kesa ispred i oko zgrada koliko hoces; pa i drveće okiceno sa po nekom kesom. Krenite napr.prema Grockoj i sa obe strane puta kesa, limenki, papirića i pikavaca koliko hoćeš. Majke mi, ne lažem, proverite. Predlažem da "ljubitelji" kučica /imam i ja ali u kući/ ponesu kese i dok se šetaju skupljaju kese i papirice i govance od svog ljubimca a ne da naša deca gaze po njima. I, korpe za opasne pse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA