≫ 

Nema više čekanja u redovima: Od 1. septembra kreće projekat "telefonske konsultacije sa izabranim lekarom"

Telefonske konsultacije će moći da se zakažu pre svega za redovne odlaske hroničnih bolesnika i manje konsultacije

  • 8
Nova zgrada Urgentnog centra Klinickog centra Srbije, Klinički centar, KCS Foto: Tanjug/Ministarstvo zdravljaAleksandar Angelovski

U zdravstvenom sistemu Srbije 1. septembra počeće pilot-projekat "Telefonska konsultacija građana sa izabranim lekarom na primarnom nivou", najavilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Građani će tako moći da zakažu telefonsku konsultaciju sa izabranim lekarom, umesto odlaska u dom zdravlja i čekanja u redu, prenosi 021.rs.

Telefonske konsultacije će moći da se zakažu pre svega za redovne odlaske hroničnih bolesnika i manje konsultacije u domovima zdravlja kod izabranih lekara, navedeno je u saopštenju.

Do sada su u Srbiji pokrenuti slični pilot-projekti: eDijabetes i Konsultacije lekara specijalista sa građanima koji tako ne moraju da nose upute, rezultate i nalaze od lekara do lekara. Rezultati projekta eDijabetes pokazali su da bi njegovom primenom ukupni period zbrinjavanja pacijenta terapijom mogao da bude i do šest puta kraći u odnosu na standardni postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatka Gačić

    26. avgust 2022 | 16:29

    Odavno se nisam nasmejala glasno, pročitavši ovu vest! Pa ni sestre na šalteru se ne javljaju a javljanje im je u opisu radnog mesta!😂😂😂

  • Febo

    26. avgust 2022 | 17:38

    E,dobri ste.samo jos kad bi se neko javio na te pozive

  • Mihajlo

    26. avgust 2022 | 16:38

    Ako bude ko ksd zoveš Hitnu, bolje da i nema...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA