Najmlađe Srbe sve više zanima robotika: Đaci iz Ivanjice sa robotima Helgom i Lo osvojili brojne nagrade

Više od 20 učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Gornji Milanovac učestovalo je u prethodih deset dana u realizaciji zanimljivih predmeta

  • 0
robotika, kamp, Gornji Milanovac Foto: RINA

Veštačka inteligencija i robotika poslednjih godina postaju sve manja nepoznanica za mališane iz čitave Srbije. Đaci iz Ivanjice sa svojom profesorkom Mulkicom Kostić Zlatić sa svojim robotima Helgom i Lu osvojili su mnoge važne nagrade u Srbiji i regionu, a u Regionalnnom inovacionom centru u Gornjem Milanovcu završen je Impuls letnji kamp robotike elektronike i veštačke inteligencije za decu.

Više od dvadeset mališana učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Gornji Milanovac učestovalo je u prethodih deset dana u realizaciji zanimljivih, ali i korisnih predmeta koji bi ljudima mogli pomoći u svakodnevnom životu.

- Rad sa decom je nešto što me zaista ispunjava, tu sam da im prenesem svoje znanje, i da im pokažem koliko je matematika važna nauka posebno u ovakvom poslu, da od nje ipak ne treba bežati. Ovih deset dana smo divno proveli, družeći se, i mnogi od njih su upravo tada pokazali svoje sklonosti i interesovanja ka ovoj oblasti, pa se nadam da će sutra biti veoma uspešni u ovom poslu - rekla je profestorka Milkica Kostić Zlatić.

Za godinu dana koliko postoji Regionalni inovacioni startap centr Impuls u Gornjem Milanovcu mnogim mladim ljudima i deci pomogao je u pronalaženju interesovanja, ali prožanju mogućnosti da nauče i usavrše neke nove stvari iz oblastgi nauke koje su budućnost čovečanstva.

- Svakog dana ovde imamo mališane, ali i mlade ljude, volontere koji dolaze od nas i jednostavno vole da provode vreme ovde, baveći se naukom, pre svega veštačkom inteligencijom. Ovaj letnji kamp je odlično prošao, a pre svega nam je drago da su deca zadovoljna. U narednom periodu imamo mnogo novih projekata kako za decu, tako i za odrasle - rekao je Miloš Živković, izvršni direktor Regionalnog inovacionog startap centra Impuls u Gornjem Milanovcu.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakao je da je opština u saradnji sa Vladom Republike Srbije tu da uvek pomogne deci i mladim ljudima da svoja znanja i veštine izraze na najbolji način.

- Srećan sam što današnja deca imaju ovakve mogućnosti da se edukuju o tehnici, elektronici i robotici, a ujedno da im sam proces sticanja znanja bude zanimljiv. Opština Gornji Milanovac će nastaviti da podržava ovakve projekte kojima se podstiče nauka, logičko razmišljanje i dečiji snovi - rekao je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA