Fondacija "Dajana Paunović" i Comtrade donirali tablet računare osnovcima iz Štrpca

Učenicima od prvog do četvrtog razreda isturenog odeljenja Osnovne škole "Staja Marković" u Sušiću, danas su podeljeni tablet računari

  • 2
Fondacija Dajana Paunović i Comtrade Štrpce Foto: Fondacija Dajana Paunović

Učenicima od prvog do četvrtog razreda isturenog odeljenja u Sušiću, Osnovne škole "Staja Marković", danas su podeljeni tablet računari. Uređaje koje su dobili svi učenici, donirala je Dajana Paunović, direktorka istoimene Fondacije, uz podršku strateškog partnera kompanije Comtrade.

- Nakon slanja nekoliko porodica sa Kosova i Metohije na more, danas sam sa zadovoljstvom ponovo na ovim prostorima i ponovo lepim povodom. Obećali smo prošlog puta kada smo bili, da ćemo mališane obradovati poklonima, to danas i ostvarujemo. Ovde često dolazimo i posebno vodimo računa o mladima na ovim prostorima. Prvenstveno o deci i najmlađima i trudimo se da im pružimo podjednake uslove za život kao što ih imaju i deca u Beogradu - rekla je danas u opštini Štrpce Dajana Paunović.

Nakon susreta sa gradonačelnikom Opštine Štrpce Daliborom Jevtićem, koji se dogodio pre raspodele tableta, Paunovićeva je istakla važnost obrazovanja mladih naraštaja za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji i izrazila uverenje da će donirana IT oprema olakšati proces učenja kako deci, tako i njihovom nastavnom osoblju.

Zadovoljni mališani danas nisu krili sreću zbog poklona koje su dobili, ističući da će ih koristiti prvenstveno za učenje, a malo i za igru.

Direktor Osnovne škole ”Staja Marković”, Čedomir Nikolić, izrazio je veliku zahvalnost Fondaciji što je posetila i donirala poklone đacima u najudaljenijem selu u opštini Štrpce.

- Hvala Vam što ste danas ovde, to nam puno znači. Danas ste učinili veliku stvar ne samo za decu naše škole već i za mene kao direktora i njihove učitelje - istakao je on i u znak zahvalnosti u ime škole direktorki Fondacije ”Dajana Paunović” poklonio ikonu Svete Ksenije rađenu u drvetu.

Tokom boravka na Kosovu i Metohiji, direktorka Fondacije Dajana Paunović obišla je i malog Aleksu Božanića kome je poklonila garderobu za početak školske godine. Aleksi je prošle godine doniran tablet, a takođe je obišla jednu od porodica, porodicu Simanović u Štrpcu koji su, u organizaciji Fondacije, nedavno putovala na more.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA