U tmini i memli želje su im sijale kao zvezde: Telegraf je Anđeli i Valentini u Beogradu ispunio mnoge od njih

Anđeli i Valentini bilo je neverovatno da se snovi i želje ostvaruju, ali smo ih uverili da je sve moguće kada su oko njih prijatelji

  • 13

U bedi, trošnoj kući bez poda, memljivoj sobi, sablasnoj šumi, dve devojčice razvile su svoj raskošni svet mašte i želja, da su nam na spomen puta u Beograd odmah rekle šta hoće da vide! Doveli smo ih u srpsku prestonicu, a onda su one sprovodile nas kroz zanimljiva mesta, osmislivši dan kakav bi i mnogim Beograđanima bio za pamćenje.

Devojčicama Anđeli i Valetini, koje žive jako težak život u selu Drajinci nadomak Vlasine a sreća im se, konačno, osmehnula, bile su gošće portala Telegraf.rs. Sa njima smo proveli ceo jedan dan, ponedeljak, a raspored aktivnosti diktirale su njihove želje.

Najpre su posetile našu redakciju, i videle kako mi to novinari pišemo o njima i stvaramo sve druge vesti. Pošto su i same želele da imaju računar, jer kako kažu vole informatiku, potpredsednik Comtrade Grupe Branislav Đurić poklonio im je računar Tesla Netbook, najnovije generacije koji će im zasigurno pomoći u putu obrazovanja.

A onda smo sačinli spisak mesta koja su želele da posete.

Jedna od njih je, ne da igraju tenis, balet, odbojku, niti da se bave gimnastikom, već ni manje, a ni više nego da zaigraju fudbal, to im je omiljeni sport! Nisu ni mogle da sanjaju da će kročiti na stadion FK Partizan za koji navijaju, a kamoli da će "pucati" penale sa najboljima.

Dočekali su ih skauting direktor Ivica Kralj, kapiten Partizana Slobodan Urošević, sa saigračima Bibars Nathom i Igorom Vujačićem i portparolkom kluba Biljanom Obradović, koji su im uručili poklone iz crno-belog butika. Na smom početku, dobile su punu kutiju poklona. Majice, dukseve, peškire, pribor za školu, posteljine, šolje i rančeve. Sve je bilo u znaku omiljenog kluba, a potom su krenule u prostoriju gde se nalaze sve medalje. Malo je reći da su bile oduševljene, ali ni tu nije bio kraj iznenađenjima.

Devojčice su imale priliku, da sa fudbalerima "pucaju penale" na terenu. Njihovoj sreći nije bilo kraja, sve vreme su bile jako vesele i srećne.

- Ovde je prelepo, oduševljene smo. Jako su fini prema nama, a pokloni su super - kažu devojčice Anđela i Valentina sa kojima smo se posle toga uputili u  Zoološki vrt - Vrt dobre nade. Obišle su sve životinje, hranile ih kokicama, a oduševljenje je dostiglo vrhunac kada su videle tigrove i lavove. Njihove omiljene životinje su bile svuda oko njih, a one nisu skidale osmeh s lica.

Duga šetnja izmorila je devojčice, te smo zajedno orišli na ručak i kolače. Nakon toga, kada su pomislile da idu u hotel na spavanje, usledilo je još jedno iznenađenje.

Tokom posete devojčicama, rekle su nam sledeće:

- Čitamo knjige jer su nove, pa su nam zanimljive. Želja nam je da imamo računar, a kada padne mrak gledamo seriju Igru sudbine, ona nam je omiljena, i na televiziji samo to gledamo.

Zato je i Žarko Jokanović, je rešio da dodatno usreći devojčicama ovaj dan pa ih je pozvao na premijeru četvrte sezone serije "Igra sudbine".

Na samom ulazu, dočekali su ih kao da ih poznaju godinama, svi glumci su im prišli, slikali se i razgovarali. Potom smo ušli u salu gde smo svi zajedno odgledali novu epizodu serije, a onda su Anđela i Valentina postale glavne zvezde večeri.

Nakon premijere epizode, direktor serije Nemanja Stanojković svima je predstavio devojčice i pozvao ih da izađu na podijum. Tom prilikom, uručena im je pomoć u iznosu od 200.000 dinara, a potom su od omiljenih glumaca dobile ogroman aplauz.

Na kraju večeri, uprkos tome što su rano ustale, putovale do Beograda i šetale, bile su pune energije.

- Dan nam je bio prelep, videle smo sve što smo želele. Hvala vam puno, sve je bilo sjajno, ovo nikada nećemo zaboraviti - rekle su devojčice, a onda smo ih pitali da li imaju još neku želju - odgovor je bio očekivan:

- Ne! - rekle su kroz osmeh.

Mala trošna kuća bez poda, prozora, kupatila, nameštaja i svega što je potrebno za život, u kojoj su odrastale, uskoro će postati prošlost. I uprkos takvoj prošlosti, pokazale su nam da one kroz život koračaju uzdignute glave, i čekaju bolje sutra.

To i zaslužuju.

Kako su nam iz škole potvrdili, odlične su učenice i trude se da budu još bolje.

Uz pomoć Tamare Misirlić i njene fondacije, cela Srbija je čula za njih, a kada je redakcija portala Telegraf.rs saznala za dve malene lepotice, pre neo što smo ih ugostili, uputili smo se u selo Drajinci.

Ono što smo tamo zatekli, možete pročitati do detalja u reportaži koju smo radili upravo o ovoj porodici i o devojčicama.

Nakon svega, u domu devojčica, u gustoj šumi pojavila se i Ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je prema rečima devojčica bila ljuta na lokalnu samoupravu. Od tog momenta, uz saradnju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ljudi širom Srbije, devojčice su osetile boljitak.

Dobile su stan u mestu Klisura, gde im se nalazi i škola, i to na samo par metara od škole. Pored toga, Tamarina fondacija je kupila komletan nameštaj i belu tehniku za stan, a potom je Telegraf ugostio devojčice i ispunio im sve želje.

Srećne, nasmejane i razdragane Anđela i Valentina su otišle na spavanje sa Tamarom, a od tužnih devojčica prelepih očiju punih suza, ostala je uspomena. One sada počinju novi život, koji zaslužuje svako dete.

Video: Njihove suze ganule su i Vučića: Valentina i Anđela digle Srbiju na noge, svi priskaču u pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    13. septembar 2022 | 21:26

    Divno ❤️🥰 bas mi je drago zbog njih. Mnogo su slatke i pored svega skromne

  • kale

    13. septembar 2022 | 21:22

    Pa ovo što ste sve uradile za ove devojčice , je fantazija !!!!! Svaka čast regakciji Telegraf , državnim strukturama , narodu koji šalje ono koliko može !!!!!!!!!!!!....Telegraf je dao šlagort , sve je samo nastavak humanog dela .......Srećan rad i nastavite tako !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ja

    13. septembar 2022 | 21:23

    Divnooo🤗🤗🤗🤗🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA