Deca u Nenadovcu ugrožena na putu do škole: Staza zarasla i neograđena, đaci hodaju po kolovozu

Aktivisti ukazuju na to da deo puta koji vodi do škole prolazi pored magistralnog puta Vranje - Bujanovac i da je prosečna brzina kretanja vozila između 80 i 100 kilometara na sat

  • 0
Vulin deca saobraćaj Foto: MUP Srbije

Udruženje "Aktivisti iz komšiluka", 181 stanovnik Neradovca kod Vranja i članovi uprave škole "Svetozar Marković", čije se izdvojeno odeljenje nalazi u tom mestu, predali su zajednički zahtev Gradu da se postavi zaštitna ograda za pešake i završi trotoar kako bi mogao da se koristi u punom kapacitetu. Ističu da su deca izuzetno ugrožena na putu do škole koji koriste svakodnevno.

Aktivisti ukazuju na to da deo puta koji vodi do škole prolazi pored magistralnog puta Vranje - Bujanovac i da je prosečna brzina kretanja vozila između 80 i 100 kilometara na sat, pišu Južne vesti.

- Postojeći trotoar je asfaltiran u širini od 80 centimetara, a ostalih 60 su urasli u travu i žbunje. U ovakvoj situaciji deca neretko koriste i sam kolovoz za kretanje, što predstavlja veliku pretnju po njihovu bezbednost - kažu iz Udruženja.

Od Grada traže da se postavi zaštitna ograda za pešake duž kritične deonice, identična onima u zonama škola, kao i završetak trotoara.

- Početak školske godine predstavlja važan trenutak u životu svakog deteta, ali i njegovih roditelja. Inicijativa koju podnosimo ima za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju, a težnja da deca žive i odrastaju u bezbednoj sredini predstavlja jedno od najosnovnijih prava modernog društva - navedeno je tekstu inicijative.

Rizična deonica je duga 70 metara i prolazi pored hrama "Svetog Đorđa".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA