≫ 

U vozače će u narednih 7 dana biti uprte sve oči: MUP najavio akciju, koja se sprovodi u 30 zemalja

Uposlednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo je 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina

  • 13
Saobraćajci, SAOBRACAJNA POLICIJA Foto: Tanjug/MUP RS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na teritoriji Republike Srbije, u periodu od 16. do 22. septembra, sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

- Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL DANI BEZBEDNOSTI čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope. U tu svrhu postavljena je internet prezentacija https://www.roadpolsafetydays.eu/ putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise - navodi se u saopštenju MUP-a i napominje da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    15. septembar 2022 | 08:18

    Kada će biti akcija za bicikliste koji prolaze na crveno?

  • Molim

    15. septembar 2022 | 08:33

    i za elektricne trotinete molim

  • petar

    15. septembar 2022 | 09:29

    Svaki drugi pesak kucka poruke ili telefonira dok prelazi ulicu,printom se trudi da je sto sporije predje.to je najveci problem po gradovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA