U njeno srce staju svi: Lepa Tamara sa 19 godina život posvećuje bolesnima i gladnima, ova priča ju je slomila

Tamari telefon konstantno zvoni, svi je zovu i pitaju za pomoć, pa nam otkriva kako donosi najtežu odluku - koga izabrati?

  • 18

Tamara Misirlić svoje tinejdžerske dane nije trošila na splavove, diskoteke, noćne izlaske i, kako bi mladi, rekli "bleje". Ona je svoje dane koristila na najhumaniji način. Pomagala je drugima, trenirala karate, a danas studira dva fakulteta.

Naime, Tamara je osnovala fondaciju pod njenim imenom, koja je za samo dve godine, zbrinula 85 porodica. Tu nije stala, kako kaže, nastavlja napred i ide do najzabačenijih lokacija kako bi pomogla svima kojima je pomoć potrebna. Slobodno vreme nema, život joj se svodi na automobil koji vozi do zabačenih krajeva, hod do onih koji su baš daleko i nema puta do njih, a najveća podrška joj je porodica koja je od prvog dana uz nju.

Potpuno sama, tragala je i za devojčicama  Anđelom i Valentinom iz sela Drajinci nadomak Vlasine, za koje je preko noći saznala cela Srbija. U akciju da se devojčicama pomogne, učestvovala je cela zemlja. Od Tamare je sve počelao, preko ekipe portala Telegraf i Vlade Srbije kao i pojedinaca koji su želeli da pomognu deci.

Danas, devojčice su u novom domu i žive potpuno novi život, a Tamara ne krije sreću što je ponovo uspela da ujedini ljude. 

- Pomogli smo zajedno 85 porodica za neke dve godine. Najteža priča mi je bila male Valentine i Anđele. Iskreno, nisam očekivala ovakav odziv, ali sam presrećna. Ovo što se njima dešavalo poslednjih dana, je nešto nestvarno i mislim da nikada neće zaboraviti ovo. To je želja svakog deteta.

Tamari telefon konstantno zvoni, svi je zovu i pitaju za pomoć, a evo kako ona donosi najtežu odluku - koga izabrati?

- To je zapravo najteži deo, jer zovu ljudi širom Srbije i jako je teško odabrati, ali moj princip rada jeste da odem gde je najteže i to je prioritet.

Tamara ne prestaje da iznenađuje. Naime, osnovala je Udruženje patriota Srbije, jer kako kaže drži do tradicije. 

- Nedavno sam osnovala udruženje Udruženje patriota Srbije "Dušan Silni". Ja potičem iz patriotske porodice, i vezana sam za Kosovo jer su mi koreni tamo. Potekla sam iz takve porodice, a to udruženje ima za cilj da širi veru i ljubav prema domovini. Putovaćemo, obeležavati najveće bitke i trudiću se da i deca budu sa nama, kako bi naučili da cene prave vrednosti - kaže Tamara.

Pored humanitarnog rada, Tamara studira na dva fakulteta, ima preko 300 medalja u karateu, a položila je i za sudiju. Planira da osnuje karate klub, pored fondacije i udruženja patriota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    19. septembar 2022 | 21:09

    Devojka kojom se Srbija i njeni roditelji ponose. Živa i zdrava ti nama bila i bog neka te čuva.

  • Baka Vera

    19. septembar 2022 | 21:13

    Ziva bila dete drago.Divna si. ❤️

  • ZoKa

    19. septembar 2022 | 21:10

    Veliki respekt za gospodjicu Tamaru Tako mlada a tako mnogo ucinila i usrecila toliki broj porodica.Naspram toga je i uspesna sportiskinja koja pohadja 2 fakulteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA