Još jedan grad u Srbiji dobio mural "Otete bebe": Skoro 20 godina prošlo, ali roditelji ne odustaju od istine

Prema planu, murali će „nicati“ širom Srbije sve do oktobra

  • 3
Mural "otete bebe"

Foto: vamedia.info

Na jednoj od zgrada u Ulici Obrena Nikolića osvanuo je mural "Otete bebe". Pretpostavka je da je mural urađen u okviru već ranije najavljene kampanje, piše vamedia.info.

Još u julu mesecu u pet gradova Srbije, u Rumi, Sremskoj Mitrovici, Zemunu, Novom Sadu i Beogradu oslikani su murali sa temom otetih beba. Te murale uradila je akademska slikarka iz Beograda Jelena Obrenović Damnjanović. Kako je tada izjavila sama Jelena, prema planu murali će „nicati“ širom Srbije sve do oktobra a onda nakon zimske pauze u martu 2023. godine se radovi nastavljaju. Slikarka je izjavila da ona ima ideju da se to radi godinama dokle god postoje zidovi na kojima bi murali bili oslikani.

Sudeći prema muralu na zidu zgrade u ulici koja vodi ka ulazu u Opštu bolnicu i grad Valjevo svrstan je u red gradova u kojima će murali biti oslikani.

U Srbiji postoji Grupa građana “Otete bebe” oformljena sa ciljem da se reši afera otetih beba. Na žalost od trenutka kada se u Srbiji aktuelizovala tema otetih beba prošlo je skoro 20 godina, a brojni su roditelji koji čekaju na informaciju o svom detetu. Među tim roditeljima ima i Valjevaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA