Marko je postao "navijač Zvezde" dok je bio beba: Dobio je sina pre nekoliko dana, "rođenog Partizanovca"

Marjanovići iz Čačka imaju veoma neobičnu tradiciju da svaki novi član porodice navija za suprotni tim i niko se ne ljuti. Ovako bi moglo biti u svakoj porodici, kada bismo se potrudili

  • 11
Crvena zvezda i Partizan, članska karta, Marjanovići Čačak Foto: Privatna arhiva

U porodici Marjanović iz Čačka može se sa punim pravom reći da vlada zdrav sportski duh. U njoj ima navijača i Crvene zvezde i Partizana, derbiji se uvek zajednički pomno prate uz glasno navijanje, ali se čini da pravo takmičenje nastane onda kada treba odlučiti koju člansku kartu pokloniti najmlađem članu familije.

Pre nekoliko dana na svet je došao Tadija i, čini se, tu nije bilo puno prostora za razmišljanje. Čim su ga doveli iz porodilišta kući, prvi poklon od dede bila je upravo članska karta Partizana.

Tadijin otac Marko Marjanović (36) nije imao prava na ljutnju, iako je strastveni navijač Zvezde. Prihvatio je to kao fer izbor, budući da je i sam postao "zvezdaš" od "malih nogu", kada je dobio slično iznenađenje svog dede.

- Moja porodica, i sa jedne i sa druge strane, je bila sportska, ali više navijački nego takmičarski. Deda, mamin otac, bio je jedan od najvećih "zvezdaša" u Čačku. To su oni "zvezdaši" starog kova koji su govorili: "Biće 9:0 za Zvezdu". Tata je iz drugog dela grada, gde su mahom navijači Partizana. Kad je došao da se upozna sa roditeljima moje mame, deda i on su shvatili da navijaju za različite klubove i to im je bio povod da zajedno gledaju derbi. Posle se to širilo na celu porodicu, ko navija za koji klub. Mahom su zetovi ti koji navijaju za Partizan - priča nam Marko kroz osmeh.

Kako kaže, kada se rodio, nastala je prva utakmica između dede Miroslava i oca Lazara - na koju će stranu prevagnuti.

- To je baš bila borba, kupovina dresova, majica i ostalog. Deda je, nažalost, preminuo malo pre mog drugog rođendana, a već je uspeo da mi usadi navijanje za Zvezdu. Učlanio me je u klub navijača kad sam imao mesec dana života. Tata je dedu baš voleo i poštovao, pa nije hteo da tu uspomenu dira. Zato je gledanje utakmice sa ocem uvek kasnije bilo zabavno. I sad se dešava, čak i kad ne gledam utakmicu, da me tata pozove i kaže: "Kako smo vas dobili".

Da se istorija ponavlja dokazalo je i nedavno rođenje Markovog sina.

- Kada smo izveli Tadiju iz bolnice, naravno, dočekale su ga babe i dede. Moj otac, kako je ušao sa vrata, izvadio je člansku kartu Partizana za Tadiju napravljenu dana kada je rođen. Znači, čim sam mu javio da mu se rodio unuk, on je krenuo time da se bavi. To mi je bilo mnogo simpatično, jer je sad fer da vratimo "dug" mom ocu. Kad je shvatio da se ne ljutim zbog tog gesta, krenuo je da vadi i portikle, kape, sve sa grbom Partizana.

Marko je ovaj simpatični gest podelio na svom Tviter profilu, nakon čega su usledile brojne reakcije.

- Svi živi "grobari" na svetu koje znam i ne znam su mi pisali - smeje se Marko.

- Čestitali su mi. Čak mi se javio i OK "Partizan". Pošto živimo blizu Pionira, ići ćemo na utakmice. Doduše, malo više košarkaške, jer smo iz Čačka, gde je taj sport popularniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA