≫ 

Kuma Ametovića sa suzom u oku: "Dečak je bio pod čaršavom, sestra nije mogla na noge, bebicu su mi odmah dali"

"Vodio je računa koliko je mogao. Mati ih je, eto, napustila"

  • 0
Radalj, Mali Zvornik RTS Printscreen

Tragedija se desila rano jutros u porodičnoj kući Ametovića u selu Radalj u opštini Mali Zvornik. Nezvanično, devetogodišnji dečak preminuo je usled posledica kvara na agregatu, pomoću kojeg su kuću napajali strujom.

Nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju tela. U bolnicu su prevezeni 39-godišnji otac i 11-godišnja devojčica. Bez opasnosti po zdravlje jutros je prošlo dvoje dece - trogodišnja devojčica i sedmogodišnji dečak, koji su zbrinuti kod prijatelja.

O detaljima tragedije nema zvaničnih informacija. Još uvek se nije oglasio ni Centar za socijalni rad, čiji su Ametovići višegodišnji korisnici.

Na mestu nesreće bili su komšije i prijatelji.

- Dete je skočilo sa drugog sprata kroz prozor, dečak od sedam godina. Dotrčao je do nas, bosonog. Rekao je da su svi mrtvi. Kad smo došli do kuće, bilo je zaključano iznutra. Rekla sam suprugu da razvali vrata. Kum je nepomično ležao - rekla je za RTS kuma Katica Koljibabić, dodajući da su joj odmah dali najmlađe trogodišnje dete na čuvanje.

-  Jedanaestogodšnjakinju su našli na podu, nije mogla da hoda, ali je bila komunikativna. Preminulog dečaka je našao na podu između dva kreveta, pokrivenog čaršavom.

Kako kuma dodaje, porodica živi od socijalne pomoći i povremene očeve zarade.

- Vodio je računa koliko je mogao. Mati ih je, eto, napustila - kaže kuma.

RTS podseća da se nakon apela u februaru javio veliki broj ljudi da im pomogne. Pitanje stanovanja ni dan-danas nije rešeno, ističu.

Video: Njihove suze ganule su i Vučića: Valentina i Anđela digle Srbiju na noge, svi priskaču u pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA