≫ 

RHMZ upozorava na veliku količinu padavina: Toplo vreme se i dalje zadržava

U naredna dva sata očekuje se oblačno, mestimično sa kišom. Na jugu Banata duvaće umeren i jak jugoistočni vetar

  • 0
kisa, nevreme, VREME vremenska PROGNOZA

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenja na veliku količinu padavina koje se očekuju danas, biće i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će se intezivirati. Osim upozorenja, RHMZ je izdao i jednu najavu. 

Na području Šumadije, Pomoravlja jugoistočne i jugozapadne Srbije, i Kosova i Metohije na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U ostalom delu zemlje na snazi će biti žuti meteo-alarm, što znači da će vreme biti potencijalno opasno.

- Danas se na području Srbije očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče. U većini mesta očekuje se od 15 do 30 mm, lokalno i više - saopšteno je u upozorenju.

U posebnoj najavi dodaje se da se u naredna  dva sata očekuje oblačno, mestimično sa kišom. Na jugu Banata duvaće umeren i jak jugoistočni vetar.

Najava toplog vremena ali i čestih padavina

- I ove sedmice zadržaće se relativno toplo vreme, uz porast jutarnjih temperatura, a dnevna temperatura će u većini mesta biti između 20 i 24 °C, osim u sredu kada će biti malo svežije posebno na severu i zapadu zemlje. Početkom sedmice očekuje se i česta pojava kiše, i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a veća količina padavina biće danas u drugom delu dana - piše u najavi objavljenoj jutros u 4. 30 časova.

Video: Pogledajte kako grom udara u Golubačku tvrđavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA