Tetka tragično nastadalog dečaka iz Zvornika: Nije istina da mu majka nije došla na sahranu. Nisu nas pustili

Ljiljana objašnjava porodičnu situaciju, kao i navode da njena sestra, a dečakova majka, nije prisustvovala sahrani nesrećnog dečaka

  • 2
mali zvornik tragedija decak Foto: D. Grujić

Nakon sahrane devetogodišnjeg N. Ametovića iz Malog Zvornika, koji je život izgubio usled trovanja gasom, oglasila se dečakova tetka Ljiljana Mitrović, sestra njegove majke. Ona je za Telegraf.rs  negirala da majka deteta nije došla na njegovu sahranu. 

Kako kaže Ljiljana, za nesrećan slučaj saznala je od majke isti dan.

- Moj brat živi blizu njih i on je javio prvo našoj majki nakon čega je ona prenela meni i sestri, dečakovoj majki - priča Ljiljana, tetka stradalog dečaka.

Dodaje da je obaveštena da je trenutno stanje devojčice i njenog oca Dragana dobro, ali da više nisu u kontaktu od pre nekoliko dana.

Ljiljana objašnjava porodičnu situaciju, kao i navode da njena sestra, a dečakova majka, nije prisustvovala sahrani nesrećnog dečaka.

- Moja sestra je udata u Valjevo i ima bebu. Moja sestra me je obavestila o tragediji, počela je da jauče - priča Ljiljana.

Kako objašnjava, nakon napuštanja porodičnog doma, usled privatnih nesuglasica, Dragan nije dozvoljavao da deca budu u kontaktu sa majkom, a ona zbog pretnji koje joj je upućivao nije smela da dođe u porodični dom da vidi decu.

Čula je, kaže Ljiljana, da je postojao kvar na na agregatu koji se nalazio u podrumu gde je pokojni deda, tj. Draganov otac živeo.

- Agregat je bio u lošem stanju, a prostorija u kojoj su boravili i spavali bila je zatvorena u potpunosti. Kroz čunak gas je prošao i izašao gore, na sprat, gde su oni boravili. Ja sam čula da je oko 17 časova upalio agregat jer su mu dan pre isključili struju zbog neizmirenog duga, i posle se dogodila nesreća - objašnjava Ljiljana.

U  subotu po saznanju da je dečak preminuo, kako Ljiljana priča, ubrzo su stigli u Zvornik, ali je tamo došlo do konflikta između njih i Draganove porodice.

Ona dodaje da navodi medija da njena sestra, nije bila prisutna na sahrani nisu tačni.

- Nije istina da nismo bili, ali je istina da nam je rečeno da nismo poželjni. Nisu dozvolili majki da vidi svoje dete i da ga isprati. Verbalno su nas napali, mi smo stajali na ulici. Na putu smo čekali da doteraju dete, a oni su krili od nas kada će dete biti doterano - priča Ljiljana.

Ona dodaje da su odlučili da ne idu kući ni pod uslovom da celu noć čekaju na putu. Kada su dovezli dečaka, kako kaže, krenuli su ka vozilu pogrebne opreme, ali porodica nije u prvi mah dozvolila njenoj sestri da priđe sanduku.

- Rekla sam:"To je njegova majka, ona ga je rodila", govorila sam da je puste da ga isprati kako dolikuje. Pustili su je da uđe u kuću, potrčala je ka detetu i zaplakla, a njegova braća su zapretila da više ne dolazimo - kaže Ljiljana i dodaje da je njena sestra preživela još jednu tragediju kada je izgubila devojčicu u drugom braku koja je imala zdravstvenih problema.

- Ona je sahranila još jedno dete, imala je bliznakinje, jedna beba nije preživela iz zdravstvenih razloga - rekla je Ljiljana.

Oni su, kako kaže, došli da pomognu da se dete sahrani kako treba i šta god je potrebno da se kupi.

Kada su se rastali njena sestra i Dragan, priča Ljiljana, zvala je centar za socijalni u Zvorniku da pomogne deci. Tražila je, kako kaže, da deca budu kod nje dok se ne naprave uslovi za normalan život.

- Sud još nije odredio kome će deca pripasti, a mi ćemo se boriti da pripadnu nama - kaže Ljiljana.

Ona je za kraj razgovora rekla da je Dragan, bivši muž njene sestre, odbijao pomoć koju mu je nudio čovek iz okoline Loznice.

Naime, Mile Luković iz Banje Koviljače, nudio je Draganu kuću koji se nalazi u dobrom stanju kako bi se sa decom preselio i živeo boljim životom, priča Ljiljana, što je on odbio.

U razgovoru sa Miletom Lukićem Ljiljana je, kako kaže, saznala da je Draganu ponuđena pomoć koju je on, iz njemu poznatih razloga, odbio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    26. septembar 2022 | 19:46

    Majka je mogla otići u sup i obratiti se. Ovako sve je rekla kazala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA