≫ 

"Rođena je Kosovka devojka, ima nade": Dirljiva scena u manastiru u Metohiji nakon rođenja bebe u srpskom selu

Biće isprošena na Gazimestanu i udata u Visokim Dečanima, a decu svoju krstiće u Gračanici, simbolično opisuje otac Predrag Popović

  • 6
Rođenje bebe, Kosovo

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Dobro nam došle, lastavice nebeske!

Ovim rečima Predrag Popović, sveštenik SPC, dočekuje rođenje prelepih devojčica - jedne u srpskom selu u Metohiji i druge u Kosovoskoj Mitrovici.

Dolazak na svet bebe u srpskom selu proslavili su istog dana svi u obližnjem manastiru, a otac Predrag kaže za Telegraf.rs da to nije jedina divna vest koja ga je dočekala tokom njegove posete KiM.

- U subotu sam bio na Кosovu i tom prilikom blagoslovio (između ostalih) jedne divne mlade ljude i jednu trudnicu. I koji dan kasnije, na našu veliku radost, došla je na svet još jedna buduća supruga i majka. Još jedna Bogolična njiva života i ikona Presvete Bogorodice. Ima li lepše slike od te? Na Кosovu i Metohiji rođeno dete! Svako rođeno dete dole treba da bude dočekano zvonima - napominje u zanosu sreće otac Predrag.

Bio je, dodaje, prisutan u jednom manastiru u Metohiji kad je monasima javljeno da je rođeno dete u selu. Usledila je dirljiva, predivna scena.

- Bili su presrećni. Zvonili zvona i spremali se svi (cela bratija) da idu na čast za rođenje deteta. Кažu da dugo vremena tu nije rođeno nijedno dete. Velika je sreća naša…Tek sam onda shvatio veličinu naših problema. Toliko slojeva da ne mogu sve izložiti i da danima pišem. Кaže Sveti Justin Popović da je rađanje dece dokaz da Bog i dalje veruje u čoveka. A ja kažem da je rađanje Srbčadi na КiM i dalje dokaz da je ono naše i da ga nismo izgubili - kaže on.

Pride tom dokazu je, ističe, i to što se rodila na dan čuda Svetog arhangela Mihaila, par dana pred rođenje Presvete Bogorodice Marije. Neka našu malu Кosovku devojku čuva Presveta Bogorodica i tog anđela malog zakrili Sveti Mihailo i sačuva od svakog zla, zaključuje otac Predrag.

- Daće Bog da ona bude generacija koja će roditi one koji se Кosova i Metohije neće sećati po ratnom stanju i terorističkoj okupaciji već će slobodno šetati po livadama Кosova polja, berući kosovske božure. Da će biti isprošena na Gazimestanu i udata u Visokim Dečanima, a decu svoju krstiti u Gračanici, Banjskoj, Bogorodici Ljeviškoj, Pećkoj Patrijaršiji, Arhangelima i hramu Svetog Save u južnoj Кosovskoj Mitrovici. Dobro nam došla lastavice nebeska koja najavljuje bolje dane za naš narod - poručuje on na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    26. septembar 2022 | 13:03

    Živa bila 💞💞💞

  • Goca

    26. septembar 2022 | 13:04

    Daj bože. Iz tvojih usta u božje uši. Što više dece to bolje za sve Srbe na Kosovu. Živela Srbija,a sa njom i Kosovo i Metohija.

  • CARAPAN

    26. septembar 2022 | 15:35

    DAĆE BOG JOS DECE DA KOSOVO NE OSTANE PUSTO ŽIVELO KOSOVO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA