≫ 

Ovo je prelepa Ana koju je sveštenstvo nazvalo Kosovkom devojkom i nadom za naš rod: Oglasio se i ponosni tata

Radosti u kući ove porodice ne manjka. Osim ćerke koja je unela ushićenje u dom, par godina ranije njen zaštitnik i brat Bogdan razveselio je svoje roditelje

  • 29
Ana, kosovka devojka, Kosovo i Metohija

Foto: Privatna arhiva

Boban i Bojana iz Kosovske Mitrovice dobili su dar koji je obradovao ceo narod. Njihovu ćerkicu Anu, lepu kao anđeo, sveštenstvo je nazvalo Kosovkom devojkom i nadom za srpski rod na Kosovu i Metohiji. 

- Neka našu malu Кosovku devojku čuva Presveta Bogorodica. Daće Bog da ona bude generacija koja će roditi one koji se КiM neće sećati po ratnom stanju i terorističkoj okupaciji, već će slobodno šetati po livadama Кosova polja, berući kosovske božure. Da će biti isprošena na Gazimestanu i udata u Visokim Dečanima, a decu svoju krstiti u Gračanici, Banjskoj, Bogorodici Ljeviškoj, Pećkoj Patrijaršiji, Arhangelima i hramu Svetog Save u južnoj Кosovskoj Mitrovici - napisao je, povodom rođenja Ane, sveštenik SPC Predrag Popović.

Njeni roditelji Boban i Bojana upoznali su oca Peđu prilikom njegove besede u Leposaviću i tom prilikom su prvi put sa njim razgovarali. A to im je i bila želja, s obzirom na to da su ga duže vreme pratili.

- On je nakon besede bio u Mitrovici pola sata, pa smo moja supruga i ja prošetali malo sa njim gde smo razmenili brojeve. Tako je započelo naše prijateljstvo - započinje Boban.

Nakon nekog vremena, prateći oca Predraga, Boban i Bojana su videli da će sveštenik ponovo posetiti Leposavić, ali ovoga puta povodom jedne proslave. Njegov poziv su sa radošću prihvatili i tom prilikom se videli sa njim, samo dva dana pred Bojanin porođaj.

"Otac Peđa pomolio se za porođaj, dva dana kasnije stigao nam je naš anđeo"

Otac Predrag kasnije je u tekstu posvećenom Ani naglasio i da rođenje svakog deteta na Kosovu i Metohiji treba proslaviti, jer je to ono što pokazuje da sveta zemlja za nas nije izgubljena.

- Veoma nas je prijatno iznenadio. Pored svojih obaveza našao je malo vemena i za nas. To su bili sitni dani pred porođaj supruge - priča srećni otac.

Otac Peđa je tada, kako kaže Boban, blagoslovio njegovu ženu, poželeo joj da sve prođe u najboljem redu, i rekao da će se pomoliti za njen porođaj, a  taj susret su zabeležili i fotografijom. Dva dana nakon toga Bojana je na svet donela prelepu Anu, a nakon pet minuta Boban je uputio poziv ocu Peđi kako bi mu preneo radosnu vest.

- Čestitao nam je srdačno, izuzetno se obradovao. Poslao sam mu i fotografiju bebe, a on me je pitao da li sme da objavi njen lik kao simbol budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - kaže Boban.

Nije verovao da će sveštenik napisati tako divan tekst o njihovoj Ani koji će, kako kaže Boban, ostati upamćen dok su oni živi.

- Tekst smo uramili kao sliku i okačili na zid. Za nas ovo je izuzetno dirljiv gest - dodao je.

On za kraj razgovora ipak dodaje da se oseća napeta situacija u rodnoj Mitrovici, što je izuzetno primetno poslednjih meseci.

- Zabrinuti smo kao i svi roditelji. U ovakvim vremenima smo odrasli, stasali i formirali porodice, čekajući bolja vremena. Volela bismo da ih naša Ana i sin Bogdan dočekaju - zaključio je Boban.

Radosti u kući ove porodice ne manjka. Osim ćerke koja je unela ushićenje u ovaj dom, par godina ranije njen zaštitnik i brat Bogdan razveselio je svoje roditelje. Njihova sreća sada je potpunija, a mi verujemo i nadamo se njihovoj i našoj svetlijoj budućnosti.

Video: I kamen bi zaplakao: Preostala srpska deca iz Orahovca horski pevaju Bašto rajska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    26. septembar 2022 | 21:16

    Nek je živa i zdrava imala Ana i neka je ceo Kosmos čuva. Lepotica je prava.

  • Marija

    26. septembar 2022 | 21:50

    Lepotica 💜 da je živa i zdrava !!! Da Bog čuva Anu,njenog brata,mamu i tatu.

  • Boža zemunac

    26. septembar 2022 | 21:45

    ŽIVI BILI SVI SKUPA, I BOG VAS ČUVAO NA MNOGAJA LJETA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA