Preminuo novinar Časlav Milisavljević

Od osnivanja Radio Kosovske Mitrovice bio je deo kolektiva i dugogodišnji urednik, prvo programa na srpskom jeziku, a potom koordinator i glavni i odgovorni urednik

  • 0

Novinar u penziji Časlav Milisavljević preminuo je posle kraće i teške bolesti u Kosovskoj Mitrovici u 76. godini. 

Časlav Milisavljević bio je spiker i novinar, samouki samostalni umetnik, ljubitelj slikarstva, duboreza, krasnopisa i očuvanja srpskog ćiriličnog pisma, kulture i umetnosti uopšte, javlja Radio Kosovska Mitrovica Sever. 

Od osnivanja Radio Kosovske Mitrovice bio je deo kolektiva i dugogodišnji urednik, prvo programa na srpskom jeziku, a potom koordinator i glavni i odgovorni urednik.

Jedan je od osnivača likovne kolonije "Sokolica", za čiju organizaciju se svesrdno zalagao i širio mnogobrojna poznanstva sa svim slikarima iz zemlje i regiona, a poslednji svoj doprinos kulturi dao je na mitrovačkom 28. Festivalu kulture kao organizator likovne kolonije u sklopu manifestacije takođe u svojstvu jednog od osnivača "Sabora kulturnog stvaralaštva".

Osim toga pokazao je svoju humanost radeći kao član odbora za izgradnju crkve u Srbovcu, za koju je predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević najavio da će uskoro biti osvećena.

Bio je i odbornik Opštine Zvečan u ranijem sazivu.

Radio Kosovska Mitrovica će organizovati komemorativni skup danas u 15 časova u Mitrovačkom dvoru. Sahrana će se obaviti na groblju u njegovom rodnom Srbovcu sutra u 13 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA