≫ 

Ekonomski fakultet u Beogradu svečano ugostio novu generaciju studenata

Novu generaciju studenata pozdravila je dekan prof. dr Žaklina Stojanović ističući da je ovo institucija u čijem središtu je student sa optimalnim uslovima za učenje, istraživanje i praksu

  • 0
Ekonomski fakultet, prijem, NBS

Foto: Ekonomski fakultet

Na Ekonomskom fakultetu svečano je obeležen početak nove školske godine uz prisustvo Guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, viceguvernera Željka Jovića i mnogobrojnih zvanica.

Novu generaciju studenata pozdravila je dekan prof. dr Žaklina Stojanović ističući da je ovo institucija u čijem središtu je student sa optimalnim uslovima za učenje, istraživanje i praksu.

- Pratimo savremene razvojne trendove i idemo u korak sa svetskom praksom u visokom obrazovanju, ali i želimo da pronađete specijalnost koja vam odgovara uz najkvalitetnije znanje i savladane veštine koje će omogućiti uspešno bavljenje željenom profesijom. Ove godine nizom događaja obeležavamo 85 godina postojanja našeg fakulteta i nastavljamo da negujemo različitost i akademsku slobodu, podstičemo liderstvo, održivost i saradnju sa partnerima iz privrede i društva -zaključila je dekan Žaklina Stojanović.

Saradnja sa Narodnom Bankom Srbije godinama je na visokom nivou i tokom studija mnogi studenti kroz praksu stiču poslovno iskustvo u ovoj eminentnoj instituciji, a najuspešniji dobijaju i mogućnost zasnivanja radnog odnosa.

- U sve možete da sumnjate, sve mogu da vam uzmu, ali znanje zamenu nema i to niko ne može da vam uzme. Ali, znanju su potrebni svedoci. Vašem znanju svedoči Narodna banka Srbije, kada ste i formalno 27. januara 2016. godine potpisali ugovor kojim smo započeli saradnju, a koja je krunisana sa 270 studenata koji su na neki način prošli i ostali u NBS. Ono što želim da naglasim jeste da svetu jesu potrebni najbolji, ali svet ne može bez prosečnih. Ovo što sam danas sa vama je za mene događaj ne dana nego možda meseca. Najvažnije je da u životu ne tražite prečice, da uvek možete da se za sobom okrenete ponosni na svoj put kojim ste prošli - rekla je u obraćanju Jorgovanka Tabaković.

Ekonomski fakultet, prijem, NBS

Foto: Ekonomski fakultet

Studentima se obratila predsednica Saveta Ekonomskog fakulteta, profesorka Biljana Jovanović Gavrilović sa željom da uspešno studiraju i pronađu pravi put u budućnosti.

Na prijemu su bili prijatelji i partneri sa kojima Ekonomski fakultet godina uspešno sarađuje razvijajući odličan put za mnoge studente koji odmah po završetku studija imaju mogućnost zapošljavanja. Ovom prilikom 9 kompanija i Narodna banka Srbije dobili su plakete u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju tokom prethodnog perioda, a povodom 85. godina postojanja Fakulteta.

Prodekan za saradnju sa privredom, prof. dr Dragan Lončar, predstavio je rad Centra za saradnju sa privredom kojim rukovodi i predočio mogućnosti koje studenti imaju kako bi se dalje razvijali i usavršavali.

- Ponosan sam na rezultate koje kroz saradnju sa više od 700 kompanija realizujemo. Znamo koliko praksa, predavanja, terenske posete dopinose boljim rezultatima i kvalitetnijem izboru posla u budućnosti. Sve elemente koje povezujemo imaju za cilj bolje školovanje što svaka generacija prepoznaje. Deo aktivnosti čine alumnisti, Savet poslodavaca Ekonomskog fakulteta, ali i projekat Prvi i pravi posao i mnogi drugi. Nastavljamo da kreiramo najbolje uslove za sticanja znanja prateći trendove i potrebe tržišta - izjavio je Lončar.

Prodekan za finansije i međunarodnu saradnju, Saša Ranđelović ističe da Fakultet ima EFMD programsku akreditaciju i da je prvi i jedini u Srbiji koji poseduje relevantnu evropsku akreditaciju iz oblasti ekonomije i biznisa.

- Druga akreditacija ACCA podrazumeva usklađenost studija sa zahtevima svetskog tržišta rada u oblasti finansija i zato mi imamo 6 studijskih programa koji se realizuju na engleskom jeziku, ali i stipendiranu međunarodnu mobilnost studenata, što podrazumeva jedan semestar na jednom od 50 partnerskih univerziteta u Evropi i svetu - predstavio je profesor Ranđelović.

Fakultet je ponosan i na realizaciju ,,Belgrade summer school“ letnju školu sa brojnim portfolijom kurseva.

U ime studenata i studentskih organizacija novoupisanim studentima se obratio student prodekan Maja Martinović koji je novim kolegama dala korisne savete za studiranje.

- Preporučujem vam i motivišem da što više budete na fakultetu, da slušate predavanja, družite se sa kolegama, ostvarujete kontakte, jer će neki biti prijatelji za ceo život, nekome čak i partneri. Želim vam srećan početak akademske godine i pun indeks ocena pre „oktobra II“.

Posle svečane ceremonije, novoupisani studenti imali su priliku da se upoznaju sa studentskim organizacijama i službama u okviru Fakulteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA