≫ 

U Srbiju stigle vakcine protiv gripa: U svim zavodima biće do kraja nedelje

- Programom obavezne imunizacije definisane kategorije koje mogu da dobiju ovu vakcinu o trošku države - istakla je direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić

  • 3
dr Predrag Kon, vakcina protiv gripa Foto: Milena Đorđević

U Srbiju je stiglo 373.360 doza četvorovalente vakcine protiv gripa, a distribucija te vakcine počinje danas i do kraja nedelje biće u svim zavodima za javno zdravlje.

Kontingent vakcina stigao je u Srbiju u skladu sa planom Instituta za javno zdravlje Batut, čiju je nabavku sproveo Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić napomenula je da su programom obavezne imunizacije definisane kategorije koje mogu da dobiju ovu vakcinu o trošku države.

Sanja Radojević Škodrić Sanja Radojević Škodrić/ Foto: Miloš Nadaždin

- U tu grupu spadaju trudnice, stariji od 65 godina, deca starija od šest meseci ukoliko imaju teška hronična oboljenja, članovi porodice osoba koje zbog svoje bolesti ne smeju da dobiju vakcinu, a jako su ugroženi ukoliko se razbole, te zdravstveni radnici, kao i svi smešteni i zaposleni u gerontološkim centrima i ustanovama socijalno-zdravstvene zaštite - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nima

    27. septembar 2022 | 12:29

    Ako je Fajzerova hoću😀😀😀

  • haj

    27. septembar 2022 | 18:52

    koje lud da je primi izgubili ste poverejnje u narod više vi niko ne veruje ništa i da ste u pravu

  • Boža zemunac

    27. septembar 2022 | 15:14

    A jel su Fajzerove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA