Grad obrao kukuruz u Zrenjaninu: Led tukao zrele klipove

Kukuruz je otpao na zemlju, pa će zbog vlage sigurno propasti

  • 0
Suša, visoka temperatura, kukuruz, poljoprivreda

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Gradonosni oblak koji je juče tokom popodneva prošao iznad srednjeg Banata naneo je štetu u selima zrenjaninskog kraja i u opštini Sečanj. Veća šteta je bila na njivama pod neobranim kukuruzom. Nevreme i u jagodinskom kraju.

Grad je naneo manju štetu u selima Lazarevo, Zlatica na teritoriji grada Zrenjanina i u selu Šurjan u opštini Sečanj. Veća šteta je bila na njivama pod neobranim kukuruzom, javlja RTS.

Led je padao po klipovima kukuruza koji su ostali nezaštićeni na stabljici, a deo je i otpao na zemlju, pa će zbog vlage sigurno propasti.

Po podacima Prognozno izveštajne službe na mernoj stanici Zlatica zabeleženo je tokom popodneva 20 milimetra kiše po kvadratnom metru, a u Mužlji kod Zrenjanina 18 milimetara.

Zbog obilne kiše kanalizacija u Ulici Laze Kostića u Zrenjaninu nije mogla da primi svu vodu, pa je oko pola časa kolovoz bio poplavljen.

Nevreme je bilo i u jagodinskom kraju. Jaka kiša praćena gradom u popodnevnim satima u atarima sela Šuljkovca, Bunara i Dragoševca nanela je štetu na pojedinim kućama i poljoprivrednim kulturama.

U sektoru za vanredne situacije u Jagodini kažu da nije bilo zahteva građana za intervencije niti obaveštenja iz lokalnih samouprava o šteti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA