Svečani prijem za osnovce u Vladi Srbije: AMSS reprezentativci osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je danas delegaciju AMSS na čelu sa generalnim sekretarom Milanom Nikolićem, kao i učenike i nastavnike koji su osvojili prvo mesto na 35. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom u Zadru od 24. do 27. septembra

  • 1
AMS reprezentativci u Vladi Srbije

Foto: Uroš Dedić

U pobedničkom timu bili su Hana Ćirić i Lazar Đukanović (12 godina, OŠ "Dositej Obradović", Omoljica), Mina Gladović (11 godina, OŠ "Kadinjača", Loznica) i Jonatan Zakić (12 godina, OŠ "Đorđe Jovanović", Novo Miloševo).

-Ponosan sam na naše učenike, koji su uz podršku svojih nastavnika, na međunarodnom takmičenju svojim znanjem o saobraćaju pobedili svoje vršnjake iz 19 zemalja i tako zauzeli prvo mesto. Zahvaljujući Auto-moto savezu Srbije, koji više od pola veka u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja organizuje takmičenje "Šta znaš o saobraćaju", učenici imaju mogućnost i da se na ovaj način upoznaju sa saobraćajnim propisima. Takođe, u programima za osnovnu školu, kroz različite predmete i programe, učenici obrađuju različite teme koji se odnose na bezbednost u saobraćaju - rekao je ministar Ružić.

AMS reprezentativci u Vladi Srbije

Foto: Uroš Dedić

-Veoma nas je obradovala vest o uspehu AMSS reprezentacije. Srbija je ove godine osvojila prvo mesto, u izuzetno jakoj konkurenciji i upravo je taj rezultat pokazatelj našeg kontinuiranog rada u edukaciji, ne samo ove šampionske četvorke, već i više od 300.000 dece, koliko svake godine prođe kroz ciklus takmičenja "Šta znaš o saobraćaju". Nastavljamo da učimo i usmeravamo najmlađe da poznaju saobraćajna pravila i propise, i još važnije da se tih pravila pridržavaju, čime dajemo dodatni doprinos bezbednosti u saobraćaju - istakao je tom prilikom generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

Prijemu su prisustvovali nastavnici: Dušan Todorović (glavni trener koji je pripremao ekipu za evropsko takmičenje), Miodrag Tasić, Željko Nikolić i Dragan Nađalin.

Učenici koji su pobedili na evropskom takmičenju koje organizuje međunarodna organizacija FIA, čiji je AMSS član, pobednici su republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju".

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA