≫ 

Valentina je majka hrabrost: Muž imao 3 infarkta zaredom, nije mu bilo spasa, ona ostala sama sa 7 mališana

Zbog dece i njihove budućnosti, ova hrabra majka nije poklekla pred teškim životnim izazovima

  • 14
Samohrana majka Valentina Stevanović sedmoro dece deca

Foto: Privatna arhiva

Valentina Stevanović (29) iz Vlasine Okruglice u opštini Surdulica gradila je porodicu sa svojim mužem. Rodila je sedam mališana, a pored toga je vodila i brigu o suprugovom sinu iz prvog braka.

Valentina se nije ni nadala da će joj jedno jutro promeniti sve.

- Ustali smo ujutru, muž mi je rekao da mu nije dobro. Pozvala sam hitnu, ali od pet ujutru do pola osam njih nije bilo. Muž je imao tri infarkta zaredom i nije mu bilo spasa. Ostala sam sama sa decom.

Tragedija koja ju je zadesila, u njoj je probudila još većeg borca. Zbog dece i njihove budućnosti, ova hrabra majka nije poklekla pred životnim, teškim izazovima.

- Imala sam savršen brak, nikada nije podigao glas na mene, mnogo je radio i trudio se. Decu smo vaspitali tako da budu skromna, i jesu, na to sam ponosna.

Suprugov sin iz prvog braka mi pomaže

Iz meseca u mesec, Valentina vodi borbu oko hrane, odeće i obuće za svoje mališane.

- Ja imam platu od 30.000 dinara, penziju od muža 16.000 dinara i 12. 000 dečiji dodatak za četvoro dece, jer samo oni imaju pravo na taj dodatak. Teško mi je, ne znamo kuda i kako. Pomažu mi roditelji, čuvaju decu kada ja radim. Zaposlena sam u školi kao čistačica i živimo u školskom objektu. Moram da kažem, dosta mi pomaže opština i ministar Novica Tončev, uvek su bili tu za mene. Moram da napomenem da me je posetila Tamara Misirlić, kojoj se zahvaljujem i moram da kažem da je divna devojka. Rekla je da će nam pomoći i vidim da želi i da je divna.

Suprugov sin iz prvog braka joj je kao rođeno dete, a trudi se i za mališane.

- On je punoletan, i počeo je da radi. Živi u Surdulici i trudi se da deci pruži kad može i da im nekako, imam takav utisak, zameni tatu. On je divan momak, on je moje dete. Njega je majka ostavila nakon mesec dana i nikada se više nije javila.

Čujem kažu da mučim decu

Na loše komentare, kojih ima, Valentina ne obraća toliko pažnju, ali joj povremeno zasmetaju.

- Čujem da kažu ljudi kako mučim decu, znate kako, ja decu ne mučim ja decu volim i za njih živim. Rodila sam decu uz ljubavi i oni su meni sve, dece nikad dosta.

Kako nam kaže Valentina, uspela je da obezbedi ogrev za decu, ali se plaši za hranu i garderobu. Ovim putem, apelujemo na sve koji su u mogućnosti da pomognu Valentini i njenim mališanima.

Račun za pomoć:

160-5400101870649-78

Primalac Valentina Stevanović, Vlasina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maya

    29. septembar 2022 | 17:47

    29 godina i vec sedmoro dece?Sa koliko godina je ova zena pocela da radja?Nek' su joj deca ziva i zdrava a i ona skupa s' njima.

  • Darinka

    29. septembar 2022 | 17:36

    Svaka čast hrabroj mami.

  • Zar je bitno, njena privatna stvar.

    29. septembar 2022 | 19:11

    Neke jedva dobace do treceg. I nek je ziva i zdrava 100 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA