≫ 

Poslednji dan vikenda sunčan i topao, a onda sledi pad temperature

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano

  • 0
Kalemegdanska tvrđava

Foto: Nikola Tomić

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i sa najvišom dnevnom temperaturom od 20 do 24 stepena. Ipak, od danas nas po najavi RHMZ, očekuje postepeni pad temperature.

- Od danas postepeni pad temperature pa se naredne sedmice ponovo očekuju hladna jutra, u većini mesta ispod 10 stepeni, dok će najviša temperatura u ponedeljak i utorak biti oko i malo ispod 20 - navodi se u najavi RHMZ:

Danas su u Srbiji mogući promenljiva oblačnost, uz kratkotrajnu kišu ili pljusak. Oni su mogući ponegde u centralnim i istočnim delovima, kao i na planinama. Vetar će biti umeren i jak, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 20 do 24 stepena.

Uveče i u toku noći sa severa Srbije novo naoblačenje s kišom.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano, samo je sredinom dana uz više promenljive oblačnosti u pojedinim delovima grada moguća kratkotrajna kiša.

Vetar umeren, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura oko 14, a najviša oko 22 stepena.

prognoza, rhmz

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

U toku noći novo naoblačenje s kratkotrajnom kišom.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 9. oktobra, u prvom delu naredne sedmice jutra sveža, a dnevna temperatura od 17 do 21 °C uz pojačan severozapadni vetar.

U ponedeljak se očekuje prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koje će se iz Vojvodine premeštati ka ostalim krajevima.

U utorak promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše ili pljuska. Od srede do kraja perioda suvo i stabilno vreme sa sunčanim intervalima, a temperatura će u drugom delu sedmice biti u porastu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA