Velika prognoza Đorđa Đurića za sledećih 7 dana: Do srede kiša, a onda slede dva velika iznenađenja

Početak sedmice sa maksimalnim temperaturama od 16 do 20 stepeni

  • 2
Kiša, jesen, kišni dan

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nakon hladnijeg početka sedmice, od sredine sledeće sedmice sledi Miholjsko leto, uz hladna i maglovita jutra i tople i sunčane dane, uz temperature do 25°C, prognozira meteorolog Đorđe Đurić.

- Nakon što su petak i subota doneli promenljivo vreme sa pljuskovima sa grmljavinom, ponegde i grmljavinske oluje sa gradom, ali i prave letnje temperature sa vrednostima i do 28-29°C, u Srbiji će danas biti svežije - navodi uz podsećanje na kapi prljave kiše i uz isticanje da je već od danas atmofera je potpuno pročišćena.

Dodaje da je maksimalna očekivana temperatura danas od 20 do 24°C, u Beogradu do 22°C, uz jak severozapadni vetar, te da ćebiti umereno oblačno.

- U ponedeljak ujutro i pre podne na severu Srbije prolazno naoblačenje sa kišom, dok će u ostalim predelima biti suvo, na jugu i jugoistoku vedro, ujutro hladno i maglovito. Sredinom dana i posle podne ovo prolazno naoblačenje sa slabom kišom zahvatiće ostale predele Srbije, dok će istovremeno sa severa uslediti prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće veoma jak severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura biće od 7°C na jugu do 13°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 16 do 20°C, u Beogradu do 18°C - navodi kakve nas prilike očekuju sutra.

U utorak će, nastavlja, biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo, samo još ponegde na istoku i severoistoku uz koji lokalni pljusak, sa maksimalnim temperaturama od 16 do 20°C, a u Beogradu do 18°C.

Od srede će se nad Srbijom uspostavtii uticaj snažnog anticklona, pa će do kraja sedmice biti stabilno, suvo, i sve toplije.

- Vedra noć između utorka i srede i vedro jutro u sredu, usloviće značajno izračivanje vazduha u atmosferu, pa se očekuje veoma hladno jutro. Ponegde se očekuje magla. Minimalna jutarnja temperatura biće od 2°C na jugu do 8°C na severu Srbije, u Beogradu do 7°C, a ponegde se očekuje i slab prizemni mraz, a na planinama mraz i na 2 m iznad tla.

Već tokom dana se uz sunčano vreme očekuje toplije vreme, a maksimalna temperatura biće oko 20°C - navodi Đurić prilike za dan u kom nas očekuje moguće neprijatno iznenađenje zorom i prijatna promena u drugom delu dana.

U nastavku nedelje očekuje nas početak Miholjskog leta.

- Od četvrtka do kraja sedmice jutra će biti hladna, ponegde i maglovita, a tokom dana pretežno sunčano ili umereno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura biće koji stepen iznad 20°C, a u nedelju i početkom sledeće sedmice od 21 do 25°C, u Beogradu do 24°C.

Inače, odlike Miholjskog leta su hladna i magloviuta jutra, ali sunčani i umereno topli dani, kao i stabilno i suvo vreme bez padavina i jakih vetrova - ističe.

Kako kaže, prema trenutnim prognozama, stabilno i suvo vreme i uticaj anticklona, koji bi nam doneo Miholjsko leto, potrajalo bi od sredine sledeće sedmice do oko 12. oktobra, tj. oko nedelju dana.

- Prosečna maksimalna temperatura za početak oktobra je od 19-20 do 23-24°C, a jutarnja od 8 do 12°C. Dakle, početak sledeće sedmice doneće temperature za oko pet stepeni ispod proseka, ali već u sredu sledi porast, pa se u drugoj polovini sledeće sedmice, pa sve do oko 12. oktobra očekuju temperature uglavnom oko ili za koji stepen iznad proseka. Ako izuzmemo prolazne slabe padavine koje se očekuju u ponedeljak, od srede sledi duži niz stabilnog i suvog vremena bez padavina, pa će vremenske prilike i više nego ići na ruku za obavljanje poljoprivrednih i ratarskih radova - kaže meteorolog.

Video: Nevreme se sručilo na Žabalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista posebno

    2. oktobar 2022 | 12:51

    Vreme kao I pre trideset cetrdeset godina

  • Mm

    2. oktobar 2022 | 14:17

    Pa, mozda ona to voli.Da li je ovo istina Ili nešto za novine?Šta je radio, ovaj što snima?Ona nije ni pokušala da se brani.Od ovoga debelog je brze dete od dve godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA