Nesvakidašnja povorka od Zlakuse do Zlatibora: Održana 3. Fićijada, starije Užičane preplavila nostalgija

Izložba fića na Zlatiboru počela je u 13:30 i trajala je do 15:00 časova kada su vozači krenuli nazad ka početnoj tački - Zlakusi

  • 1
Fiat 600D, Fića

Printscreen: YouTube/Luis Moreira

Fića nije samo automobil, već simbol posebnog načina života i to najbolje dokazuju zaljubljenici u ovaj vremešni automobil koji se nekoliko puta godišnje okupljaju na Fićijadama širom bivše Jugslavije.

Vozači fića okupili su se danas i u Zlakusi, kako bi otpočeli treću po redu Fićijadu pod nazivom "Fićom kroz selo 2022".

Ovogodišnja ruta bila je Zlakusa - Užice - Zlatibor - Zlakusa.

- Ovo je pravi praznik za oči. Toliko fića na jednom mestu, vraćaju me u dane kad je to bilo najčešći automobil na ulicama Užica. To je neuniptivo vozilo, evo i ovi oldtajmeri odlično idu - rekao je Svetislav Pavlović iz Užica tokom izložbe fića na Trgu partizana.

Raznobojne i različite generacije fića privukle su veliki broj kako meštana tako i turista na našoj zlatnoj planini. Kako posetioci i ljubitelji fiće tvrde, Fićijada u njima budi nostalgiju, a najveću pažnju su im privukle fiće najstarije generacije.

Izložba fića na Zlatiboru počela je u 13:30 i trajala je do 15:00 časova kada su vozači krenuli nazad ka početnoj tački - Zlakusi.

Organizatori ove manifestacije su Etno udruženje "Zavičaj" iz Zlakuse, Etno park "Terzića avlija" i užički fićisti, uz podršku Grada Užica i TO Zlatibor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nostalgija za titom.

    2. oktobar 2022 | 21:33

    Evo suze mi teku, vodopadi mali, secem lukac, secam se kako su rokeri prasili, a sad bez zene, blenem u tudji truo svet, ki u staroj pesmi smaka, al sumadije vise nema, u snovima i na javi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA