Pogledajte mural poginulim mladićima iz Užica na mestu tragedije: Pored njihovih likova reč koja slama srce

Vladimir, Uroš, Stefan i Nikola nikada neće biti zaboravljeni, te je tim povodom pokrenuta je i inicijativa za oslikavanje murala sa njihovim likovima i to baš na deonici na kojoj su izgubili živote

  • 6

Mural četvorici mladića Vladimiru M. (27), Urošu D. (22), Stefanu Dž. (21) i Nikoli D. (19), koji su nedavno poginuli na deonici magistralnog puta Užice - Zlatibor u blizini Surduka je završen.

Naslikani su njihovi likovi, a pored lica, kako se uverila ekipa Telegrafa.rs, piše: "Zašto?".

Vladimir, Uroš, Stefan i Nikola nikada neće biti zaboravljeni, a pokrenuta je i inicijativa za oslikavanje murala sa njihovim likovima i to baš na deonici na kojoj su izgubili živote.

- Ovo je veliki gubitak za čitav grad. Četiri mlada života su otišla u nepovrat. Svi ćemo ih se zauvek sećati, jer su to bili dobri i vredni momci puni života. Ovaj mural je samo naš mali doprinos koji možemo učiniti da i svi koji prolaze ovim putem ne zaborve ovu tragediju - rekli su ranije meštani za RINU.

Inače, deonica magistralnog puta Užice - Zlatibor u blizini Surduka važi za jednu od najrizičnijih, a do sada je tu nastradalo preko dvadeset ljudi.

Sahrana, Saobraćajna nesreća Užice, BMW, Vladimir Milošević, Uroš Drčelić, Stefan Džalović, Nikola Daničić Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Brza vožnja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola najčešći su uzroci saobraćjnih nezgoda. Ostaje nada da će svi oni koji prođu ovim prometnim putem koji vodi ka Zlatiboru, kad vide likove četvorice nastradalih mladića smanjiti gas i tako možda spasiti svoj, a možda i neke tuđe živote.

Podsetimo, džipom marke BMW, slovenačkih registarskih oznaka, u kojem su sva četvorica stradali upravljao je Vladimir, koji je radio kao vozač kamiona u Sloveniji, a proteklih dana se nalazio na odmoru.

Vozilo se kretalo iz pravca Užica, na izlasku iz pravine kod kamenoloma Surduk je, najverovatnije usled velike brzine, prešlo preko tri kolovozne trake i udario u betonske odbojnike, koji su se od siline udarca prevrnuli. Džip je zatim nastavio da se kreće preko ivičnjaka, uz samu stenu pored puta, a zatim je nago skrenuo i preko desne kolovozne trake udario u bankinu i tu se prevrnuo.

Trojica momaka stradali su na licu mesta, dok je četvrti podlegao povredama u užičkoj bolnici.

Video: Krhotine na sve strane: Mesto stravične nesreće kod Užica u kojoj su poginula četvorica mladića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al

    2. oktobar 2022 | 21:47

    Pijan ubio trojicu i sebe. Sa bmw-om. I sad imaju mural. Dignite im i katedralu, i svetište na par hektara, nek se pamti. Majko milena. Šteta što nije preživeo crtao bi si murale na robiji.

  • Zoran

    2. oktobar 2022 | 21:01

    Žao mi mladih ljudi ali zna se zašto. A ako žele iskreno ukazati mladim ljudima da mogu izgubiti živote, bilo bi svrshidonije, posebno na toj relaciji, da piše "Ne brže od života". Onda ima smisla.

  • Komsinica

    2. oktobar 2022 | 22:04

    Ako vozisdzip BMW, ne znaci da mozes i linan za volan. Ako ubojes sebe, to je ok, ali ako ubijes jos nekoha, to je strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA