≫ 

Marta je živela sa braćom u kući od blata, dobila je novi dom: Imamo kupatilo, kuhinju i put do škole je bolji

Ukupna vrednost projekta iznosi 4.764.292 dinara

  • 6

Potresne fotografije male Marte (14) i njene porodice obišle su Srbiju i svet krajem 2021. godine. Devojčica koja je učila pod jorganom, u zemljanoj kući bez struje i vode imala je samo jednu želju, koja joj je upravo ostvarena.

- Mnogo je bolje nego što je bilo, mnogo više soba, uslova za život. Imamo kupatilo, kuhinju, sve je sređeno! Put do škole je mnogo bolji, nije blatnjav. Ne moram više da se preobuvam i nosim čizme -  razdraganim glasom podelila je utiske o novoj kući, mala Marta.

Kako navode iz organizacije Srbi za Srbe, pre nekoliko meseci objavljeno je da je prikupljeno više od 100.000 evra namenskih donacija, ali sama realizacija akcije potrajala je usled potrage za odgovarajućom kućom.

Kuća sa 36 ari placa u selu Porodin, u opštini Žabari uspela je da ispuni želje same porodice da njeni najmlađi članovi imaju odlične uslove za psiho-fizički razvoj i srećnije detinjstvo. Ukupna vrednost projekta iznosi 4.764.292 dinara.

Preostala sredstva prikupljena u ovoj akciji biće usmerena na pomoć ugroženim porodicama širom Balkana.

Podsetimo, majka Danijela, kao mala izgubila je vid, dok je otac Zdravko imao teške povrede nogu.

Zbog toga, Marta je od malena morala da pomaže roditeljima i da se stara o bratu Zdravku (5) i sestri Zdravkici (2).

- Hvala svim dobrim ljudima i organizaciji Srbi za Srbe što su nam pomogli da dobijemo kuću - bile su reči male Marte na samom kraju naše posete.

Hiljade dobrih ljudi napravilo je još jedan podvig za pamćenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA