Srpska deca sa Malte pokazala svetu odakle potiču: Mali folkloraši "opleli" vlaško i šumadijsko kolo

Srbi podigli Maltu na noge, svi bili oduševlje igračkim veštinama najmlađih

  • 1
KUD "Dukat" Foto: Privatna arhiva

Naši mališani ni u svetu nisu zaboravili tradiciju Srbije i vrednosti koje su nasledili.

Srpska deca na Malti predstavljaju svoju zemlju na najlepši način. Internacionalni festival Folklora je održan na Malti od 23.do 25. septembra na kome su učestvovala srpska deca koja žive na Malti.

Pored naših predstavnika festival je ugostio i ansamble iz Poljske, Litvanije, Bugarske, Španije, Italije i Malte. Naša deca, članovi KUD "Dukat" koji vodi Tamara Popović, igrali su Šumadiju i Vlaško a najmanji članovi su igrali splet igara iz Srbije prilagođen njihovom uzrastu.

Pred svaki nastup učestvovali su u defileima na kojima su im se pridružili i članovi odraslog ansambla u gradovima Bugiba, Zejtun i Valeta. Ponosno su predstavljali deo svoje kulture i tradicije, u kojima folklor zauzima posebno mesto.

- Utisci su fenomenalni, svi smo ponosni na našu decu. Predivna atmosfera je vladala na festivalu, mamila osmeh na lica i pomogla da se što bolje predstave svi ansambli. Najviše smo se družili sa ansamblom iz Poljske, ali i svi ostali su zaista bili odlični u svom izvođenju i predstavljanju svoje zemlje. Puni smo utisaka i jedva čekamo da sledeće godine sve ponovimo. Hvala organizatorima i divnoj pubici - poručuje Tamara.

Nakon prelepog iskustva, grupa će učestvovati na festivalu koji se održava na susednom ostrvu.

- Sledeći nastup koji nas očekuje je festival na ostrvu Gozo 22. oktobra, potrudićemo se da ponovo predstavimo našu zemlju na najlepši način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I mi smo pokazali

    4. oktobar 2022 | 11:51

    U Linzu 2000 god, pozdrav svim folklorasima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA