Običan prelazak ulice za njih je kao ruski rulet: Troje mališana u Ljubiću za 10 dana udareno na pešačkom

Bulevar Tanaska Rajića je ulica sa dve trake u dva različita smera, a razdvaja ih usko ostrvce na kojem često dolazi do zadržavanja pešaka

  • 1
Deca dečak devojčica pretrčavaju ulicu, dete, bolnica, pešački prelaz, ulica Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Prelazak ulice Bulevar Tanaska Rajića za meštane Ljubića je kao ruski rulet. Iako postoje obeleženi pešački prelazi, meštani dela Ljubić naselje i učenici koji pohađaju Osnovnu školu „Tanasko Rajić“ osećaju se ugroženima zbog kako tvrde nesavesnih vozača koji usled velike brzine nisu u mogućnosti da se zaustave na vreme, piše glaszapadnesrbije.rs.

Nekoliko incidenata se već desilo na sreću bez većih posledica, a poslednji u nizu pre tri dana , koji je osvanuo na društvenim mrežama.

Bulevar Tanaska Rajića je ulica sa dve trake u dva različita smera, a razdvaja ih usko ostrvce na kojem često dolazi do zadržavanja pešaka koji čekaju da pređu drugu stranu. Nedozvoljena brzina vozača i preticanje automobila onemogućava istima da pešake uoče pa se u ovom delu naselja sve češće dešavaju saobraćajne nezgode.

Deca koja pohađaju školu u ovom delu Ljubića, u OŠ „Tanasko Rajić“ najugroženija su grupa, a ništa manje majke koje sa svojom decom neuspešno pokušavaju da pređu ulicu.

Glas zapadne Srbije pisao je na ovu temu i 2016. godine kako bi apelovao na javnost i nadležne da učestalije kontrolišu ovu deonicu puta kojom izgleda, mnogi vozači ne znaju da voze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    3. oktobar 2022 | 14:44

    Za spas,najpre dece,a zatim i ostalih,hitno na svim pešačkim prelazima postaviti semafore,bar sa deset sekundi zeleog svetla?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA