≫ 

Mladi LGBT aktivista napadnut u Čačku: "Gađali su me flašom piva u mom rodnom gradu"

Lazar Savić, LGBT aktivista iz Čačka, napadnut je flašom u kafiću

  • 3
Lazar Savić Foto: Facebook/Lazar Savić

LGBT aktivista, Čačanin Lazar Savić (22), student medicine u Beogradu, lakše je povređen u jednom čačanskom kafiću kada ga je grupa mladića gađala flašom piva.

On je to objavio na svojim društvenim nalozima.

- Napali su me u klubu u kome sam proveo tinejdžerske dane. Gađali su me flašom piva i pogodili u desno koleno. Toliko o sigurnosti koju imaš u svom rodnom gradu kao autovana osoba iz LGBT zajednice. Sada sam na sigurnom. Odgovoriću svima koji mi pišu, samo sam u šoku i teško mi je da otvaram poruke - napisao je Lazar.

Usledila je oštra osuda njegovih drugara, ali i brojnih Čačana navodeći da je bio sa društvom i da su mirno sedeli i pričali.

- Objavite šta se desilo našem Lazaru koji je došao u svoj grad, gde je odrastao, gde nikome ništa nije nažao učinio. Naprotiv, odličan je drug, prijatelj, svima je pomagao, to čini i danas, za sve je tu, pun razumevanja, odličan đak, student. Napadnut je samo zato što je drugačiji, što se bori za sve ljude da žive slobodno, normalno i bez straha. Zašto mrzimo ljude koji su drugačiji, šta je sa našim ljudima - samo je jedan od komentara koji su se nizali nakon napada.

Lazar se ponovo oglasio juče i naveo da mu je drago što je ovaj incident medijski propraćen.

- Ne znam kako je stiglo do medija i ko izveštava o ovome, ali jako mi je drago što su ovakvi incidenti medijski propraćeni. Ovo je samo jedan od načina da se podigne svest o položaju LGBT+ zajednice u našem društvu. Svi oni koji me prate znaju da sadržaj koji objavljujem na svojoj platformi uglavnom bude što pozitivnijeg karaktera. Jako je bitno podizati svest na takav način jer verujem da su ljubav, mir i razumevanje najbolji odgovor na sve. Međutim, od velike je važnosti da se ne ćuti i na onu negativnu svakodnevnicu kvir ljudi koja mi prva padne na pamet kada me pitaju: "Čemu paradiranje?". Uskoro ću se oglasiti nešto više o samom incidentu, koji će biti prijavljen samo u statističke svrhe nevladinim organizacijama - napisao je on.

Video: Govor Gorana Miletića pred Evroprajd šetnju: Istakao koje zakone traže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA