≫ 

Čačanski bulevar kao trkačka staza za bahate vozače: Ugrožavaju živote dece, nisu bezbedne ni majke s bebama

Svaki prelazak pešačkog prelaza na Bulevaru Tanaska Rajića u čačanskom naselju Ljubić, sa sobom nosi veliki rizik

  • 2
Vozači i saobraćaj Foto: RINA

Nesavesni vozači kao da nisu u stanju da prilagode brzinu kretanja i vrlo često u poslednjem trenutku ukoče da ne bi udarili decu koja su se našla na prelazu predviđenom za pešake. Do sada se dogodilo nekoliko incidenata, a poslednji pre samo nekoliko dana.

- Đacima je stao kombi kako bi prešli ulicu i deca su krenula, međutim iz druge trake naleteo je vozač putničkog automobila koji nije ni zakočio, samo je prošao a uplašena deca su u zadnji čas zastala i otrčala nazad na trotoar -  kaže za RINU Ratko Milovanović koji živi u ovom delu grada.

Vozači i saobraćaj Foto: RINA

Bulevar Tanaska Rajića je ulica sa četiri trake, po dve u jednom smeru, a razdvaja ih usko ostrvce na kojem često dolazi do zadržavanja pešaka koji čekaju da pređu drugu stranu. Nedozvoljena brzina vozača i preticanje automobila onemogućava da pešake uoče pa se u ovom delu naselja sve češće dešavaju saobraćajne nezgode.

- Pešački prelazi su ucrtani i dobro se vide, saobraćajni znakovi koji ukazuju na ograničenje su postavljeni, a neretko ovde patrolira i saobraćajna policija. Međutim, to sve kao da nije dovoljno bahatim pojedincima koji ugrožavaju živote vozeći brzo -  dodaju meštani i još jednom naglašavaju da su deca koja pohađaju školu u ovom delu Ljubića, u OŠ „Tanasko Rajić“ najugroženija grupa, kao i majke koje sa svojom decom neuspešno pokušavaju da pređu ulicu.

Vozači i saobraćaj Foto: RINA

Meštani ovog dela naselja pokrenuće peticiju tražeći od nadležnih organa da obezbede ovaj deo puta preko kojeg svakodnevno pređe po više stotina dece i ljudi, a čija je bezbednost višestruko ugrožena. Takođe će zahtevati učestalije kontrole brzine jer ova saobraćajnica prolazi kroz naseljeno mesto.

Video: Snimak sa mesta saobraćajke kod Čačka: Četiri mladića sleteli u reku Kamenicu i nastradali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Jer...

    4. oktobar 2022 | 18:31

    Ležeći policajci, semafori, kamere...?? I to je nedostižno??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA