Na groblju u Klokotu kod Gnjilana polomljen spomenik Milanu Nisiću: Sinovi misle da je upotrebljen kramp

Ova porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018. godine

  • 0

Na srpskom pravoslavnom groblјu u Klokotu kod Gnjilana polomlјen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavlјeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ova porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomlјen krampom.

Ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Kosova i Metohije, kao i na samom groblјu u Klokotu, navodi se iz Kancelarije za KiM.

- Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovolјno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa cilјem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u miru.

- Ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili.

- Međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni i velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope. Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM - navodi se iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA